Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια είναι η νέα μικρή Alfa Romeo που ετοιμάζεται;

Ελλάδα 13:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποια είναι η νέα μικρή Alfa Romeo που ετοιμάζεται;

ΝΕΑ

Ποια είναι η νέα μικρή Alfa Romeo που ετοιμάζεται;

ΝΕΑ

Μετά την παρουσίαση της Tonale η Alfa Romeo πατάει γκάζι για ένα ακόμα μικρό μοντέλο το οποίο θα εμφανιστεί μέχρι το 2024.

Advertisement
Advertisement

Η πρόσφατη παρουσίαση της Tonale έφερε την Alfa Romeo κάτω από τους προβολείς της δημοσιότητας, με ένα αυτοκίνητο που μετά από πολύ καιρό ξαναβάζει την ιταλική εταιρία σε εμπορική τροχιά.

Όμως τα πλάνα του γκρουπ Stellantis για την Alfa Romeo δεν σταματούν στην Tonale αλλά είναι ακόμα μεγαλύτερα με στόχο την πλήρη ανάκαμψη της εταιρίας και την επιστροφή της στην κερδοφορία.

Το γκρουπ είναι αποφασισμένο να προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις στην Alfa Romeo ενώ θα παρουσιαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα ακόμα crossover, όπως αποκάλυψε ο CEO της εταιρίας Jean-Phillipe Imparato.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο Imparato επιβεβαιώνεται και επίσημα η ύπαρξη της Brennero, η οποία θα είναι ένα μικρό SUV κάτω από την Tonale στην γκάμα της Alfa Romeo.

Θα παρουσιαστεί μέσα στο 2024 και θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας, αν και η Alfa Romeo θα το παράγει και με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η πρώτη πλήρως ηλεκτρική Alfa θα εμφανιστεί ένα χρόνο αργότερα, και από εκεί και πέρα όλα τα νέα μοντέλα της εταιρίας θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Advertisement

Ο Imparato είναι ο κύριος υπεύθυνος για την ανανέωση της Peugeot και θέλει να κάνει το ίδιο και με την Alfa Romeo. Ως “αντίπαλο” έχει θέσει την ΒΜW σε κάθε κατηγορία που οι δύο εταιρίες βρίσκονται αντιμέτωπες και ελπίζει να έχει φθάσει σε μία ισορροπία κόστους μέσα σε λίγα χρόνια.

Πάντως η Alfa Romeo θα χρειαστεί μία πιο διευρυμένη γκάμα για να ανακάμψει και η εταιρία έχει ήδη στα σχέδιά της πέντε νέα μοντέλα. Πέρα από την Tonale, υπάρχουν στα σκαριά οι αντικαταστάτες της Giulia και Stelvio, η Brennero που προαναφέραμε ενώ μένει να αποφασιστεί ποιο θα είναι το πέμπτο.

Advertisement

Ο Imparato στην συνέντευξή του δήλωσε ότι θέλει να επιστρέψει η μάρκα στις ΗΠΑ ενώ παράλληλα επιθυμεί να έχει ένα σημαντικό νέο αυτοκίνητο για κάθε χρονιά μέχρι το 2030. Η Tonale είναι η αρχή αυτής της νέας πορείας και πάνω σε αυτή θα βασιστούν οι σχεδιαστικές αντιλήψεις αλλά και η γενικότερη οδηγική αύρα που πρέπει να χαρακτηρίζει κάθε Alfa Romeo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alfa Romeo Tonale και σε coupe; – Δείτε την
H Alfa Romeo ετοιμάζει έκδοση Quadrifoglio για την Tonale
Επίσημο: Αυτή είναι η Alfa Romeo Tonale (+video)