Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο πλήρωσε η Ford Αυστραλίας τα λάθη σε ένα προσπέκτους;

Ελλάδα 7:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο πλήρωσε η Ford Αυστραλίας τα λάθη σε ένα προσπέκτους;

ΝΕΑ

Πόσο πλήρωσε η Ford Αυστραλίας τα λάθη σε ένα προσπέκτους;

ΝΕΑ

Δεκάδες οδηγοί που επέλεξαν την πανίσχυρη Ford Mustang Mach 1 διαπίστωσαν πως τα προσπέκτους δεν έλεγαν όλη την αλήθεια σχετικά με τον εξοπλισμό του muscle car.

Advertisement
Advertisement

Παρά την τεράστια δημοφίλια της στα πέρατα της οικουμένης, και τα ρίγη συγκίνησης που ανέκαθεν προκαλούσε στους λάτρεις των muscle cars, κατά κανόνα η Ford Mustang αποτελούσε όνειρο θερινό νυκτός για τους μη Αμερικανούς.

Αυτό άλλαξε πριν από λίγα χρόνια, όταν η τρέχουσα γενιά έβγαλε… εισιτήριο ώστε να ταξιδέψει και σε άλλες πολιτείες. Δεν συνεπάγεται, όμως, ότι δεν υπάρχουν κάποιες διαφορές στις προδιαγραφές και τον εξοπλισμό του μοντέλου ανάλογα την αγορά.

Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες δεν επικοινωνήθηκαν ορθώς από την εταιρεία, μ’ αποτέλεσμα να δεχθεί ένα ισχυρό οικονομικό πλήγμα που συνολικά ξεπερνά 3,2 εκ. δολάρια. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Advertisement
Advertisement

Μεταξύ του Οκτωβρίου του 2020 και του Απριλίου του 2021, η Ford Αυστραλίας δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα της κάποια προσπέκτους για τη Ford Mustang Mach 1, τα οποία συμπεριελάμβαναν στοιχεία εξοπλισμού που δεν ήταν διαθέσιμα στην εν λόγω αγορά.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε γνωστό ειδησεογραφικό Μέσο, η Ford Αυστραλίας ισχυριζόταν ότι μια ειδική έκδοση της Mustang Mach 1 εξοπλιζόταν με adaptive cruise control, ατμοσφαιρικό φωτισμό στις θήκες των θυρών, LED φώτα ομίχλης, πατάκια τύπου Mach 1, πίσω αισθητήρες στάθμευσης, αλλά και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen. Πρόκειται για στοιχεία, όμως, που στην πράξη δεν συμπεριλαμβάνονταν στο μοντέλο.

Advertisement

Για να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα εναντίον της και να «αποζημιώσει» τους (ακουσίως) εξαπατηθέντες πελάτες της, η Ford Αυστραλίας τους πρόσφερε δωρεάν προγραμματισμένα service για τρία χρόνια και πρόκληση σε αγωνιστικό event, ενώ τους καλούσε να επιλέξουν μεταξύ αποζημίωσης ύψους 4.000 δολαρίων και της επιστροφής του αυτοκινήτου τους με πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Τα παραπάνω «προνόμια» εκχωρήθηκαν σε συνολικά 700 ιδιοκτήτες, με τον συνολικό λογαριασμό της Ford Αυστραλίας να ανέρχεται σε 3,2 εκ. δολάρια.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΊΖΕΙ Η FORD MUSTANG MACH 1 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Επιπλέον, η Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτών (ACCC) επέβαλε πρόστιμο 38.240 δολαρίων στην αυτοκινητοβιομηχανία για παραπλάνηση των καταναλωτών.

Advertisement

«Η η Ford έκανε σοβαρά λάθη στα φυλλάδια της που περιγράφουν τα χαρακτηριστικά της πιο ακριβής Mustang Mach 1, με αποτέλεσμα να γίνονται ψευδείς ισχυρισμοί στους καταναλωτές κατά παράβαση του αυστραλιανού νόμου περί καταναλωτών», δήλωσε ο πρόεδρος της ACCC, Rod Sims.

«Τα χαρακτηριστικά απόδοσης της Ford Mustang Mach 1 λειτούργησαν ως “κράχτης’ για τους καταναλωτές. Οι εν λόγω ισχυρισμοί, λοιπόν, σχετικά με κάποια στοιχεία του εξοπλισμού της Mach 1 μπορεί να οδήγησαν ορισμένους καταναλωτές στην αγορά του αυτοκινήτου, έναντι κάποιου άλλου που ίσως προτιμούσαν αν γνώριζαν την αλήθεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Mustang Mach-E: Ηλεκτρίζει το… Golden Hall
Έρχεται πλήρως υβριδικό Ford Puma ST;
H Ford και η M-Sport Ford αποκάλυψαν το υβριδικό Puma Rally1 (+video)