Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο μεγάλο είναι τελικά το Tesla Cybertruck; (+video)

Ελλάδα 8:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο μεγάλο είναι τελικά το Tesla Cybertruck; (+video)

ΝΕΑ

Πόσο μεγάλο είναι τελικά το Tesla Cybertruck; (+video)

ΝΕΑ

Η Tesla ακόμα δεν έχει παρουσιάσει το Cybertruck και προσπαθεί να κρατήσει μυστικά τα τεχνικά στοιχεία του νέου μοντέλου της. Ωστόσο, κάποια από αυτά διέρρευσαν, δίνοντάς μας την πραγματική εικόνα του.

Advertisement
Advertisement

Τέσσερα χρόνια έπειτα από την ανακοίνωση του Ίλον Μάσκ για τη δημιουργία του Cybertruck, η Tesla δεν έχει δείξει πραγματικά δεδομένα του νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της.

Το περασμένο καλοκαίρι γνωστοποίησε την έναρξη της παραγωγής του σε πιλοτικό επίπεδο αλλά και πάλι η εταιρεία δεν έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες γι’ αυτό.

Τώρα, όμως, κάποια στοιχεία που αφορούν στις διαστάσεις του αλλά και στην ικανότητα έλξης του διέρρευσαν και έγιναν γνωστά μέσω του καναλιού που έχει η ομάδα TFLEV στο «YouTube».

Advertisement
Advertisement

Στο σχετικό βίντεο που ανήρτησε σε αυτό εμφανίζονται τα στοιχεία που έφτασαν στα χέρια τους από κάποιον ανώνυμο πληροφοριοδότη και θεωρούνται αληθή.

Σύμφωνα με αυτά, το μήκος του Cybertruck φτάνει τα 5.669 χλστμ. Το πλάτος του φτάνει τα 2.029 χλστμ. χωρίς τους εξωτερικούς καθρέφτες και το ύψος του τα 1.791 χλστμ. Το μεταξόνιό του φτάνει τα 3.632 χλστμ.

Advertisement

Το μήκος της καρότσας του pickup μοντέλου φτάνει τα 1.849 χλστμ. και το πλάτος της τα 1.295 χλστμ. Ο χώρος αποσκευών στο εμπρός μέρος («frunk») είναι 201 λίτρα.

Advertisement

Βάσει αυτών των στοιχείων, το Cybertruck θα είναι μικρότερο από το πρωτότυπο που είχε επιδειχτεί αρχικά και απ’ ό,τι αφηνόταν να εννοηθεί. Σε ό,τι αφορά στο βάρος του, η έκδοση του με τους δύο ηλεκτροκινητήρες φτάνει τα 3.025 κιλά και η αντίστοιχη με τους τρεις τα 3.125 κιλά.

Στα στοιχεία δεν αναφέρεται η συνδυαζόμενη ισχύς των ηλεκτροκινητήρων αλλά μόνο η μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή η οποία είναι 1.505 Nm. Πάντως, έγινε γνωστή η ικανότητα έλξης ρυμουλκούμενου η οποία είναι 4.900 κιλά.

Advertisement

Τέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε ο ανώνυμος πληροφοριοδότης στα μέλη της ομάδας TFLEV, το Cybertruck που θα διατίθεται στις ΗΠΑ θα έχει δύο πρίζες τάσης 110 Volt και μία τύπου NEMA 14-50 η οποία θα μπορεί να έχει ένταση έως 50 αμπέρ.

Χάρη στην τελευταία, εκεί το Cybertruck θα μπορεί να τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια μια οικιακή παροχή ή να φορτίζει τις μπαταρίες ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου με ενσωματωμένο φορτιστή έως 11 kW.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Tesla Model S Plaid
Ίλον Μασκ: Σκάψαμε τον ίδιο μας το λάκκο
Μπύρα ή… Tesla Cybertruck;