Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ίλον Μασκ: Σκάψαμε τον ίδιο μας το λάκκο

Ελλάδα 7:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ίλον Μασκ: Σκάψαμε τον ίδιο μας το λάκκο

ΝΕΑ

Ίλον Μασκ: Σκάψαμε τον ίδιο μας το λάκκο

ΝΕΑ

Ο ισχυρός άνδρας της Tesla παραδέχεται ότι το Cybertruck είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για την εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla και ο Ίλον Μάσκ τα έχουν βρει σκούρα με το Cybertruck. Το πρώτο αγροτικό της αμερικανικής μάρκας έχει ξεκινήσει να σχεδιάζεται από το 2019 και έπειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια κατάφεραν οι άνθρωποι της Tesla να το ολοκληρώσουν και να το βάλουν στη γραμμή παραγωγής.

Παρόλα αυτά, τα προβλήματα φαίνεται πως είναι τεράστια στη διαδικασία παραγωγής του pick up. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του CEO της Tesla, Έλον Μασκ ο οποίος δεν δίστασε να αναφέρει ότι η εταιρεία έσκαψε τον ίδιο το λάκκο της αναφερόμενος στα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Advertisement
Advertisement

Ένα στοιχείο ακόμα που αποδεικνύει ότι υπάρχει πρόβλημα είναι το γεγονός ότι η Tesla παρότι έχει βάλει στην παραγωγή το Cybertruck από τον Ιούλιο του 2023, ακόμα δεν έχει ανοίξει την πλατφόρμα παραγγελιών του μοντέλου. Ο Μασκ δήλωσε επίσης σε επενδυτές ότι: «Θα είναι τεράστια πρόκληση να φέρουμε το Cybertruck σε μαζική παραγωγή και στη συνέχεια να το κάνουμε κερδοφόρο».

Το Tesla Cybertruck είναι ένα πολύ ιδιαίτερο pick-up με ένα μοναδικό πολυγωνικό σχήμα. Το όχημα είναι κατασκευασμένο από ενισχυμένο ατσάλι το οποίο επεξεργάστηκε η ίδια η Tesla, ενώ αναγκάστηκε να κατασκευάσει και μια ειδική γιγάντια πρέσα 9.000 τόνων για μπορέσει να δώσει σχήμα στο ισχυρό ατσάλι και το αμάξωμα του αυτοκινήτου.

Advertisement

Η Tesla για την ώρα προσπαθεί να ξεπεράσει τα προβλήματα με την παραγωγή του Cybertruck. Μόλις αυτό γίνει θα μπορέσει να πετύχει τον στόχο των 250.000 μονάδων το χρόνο, κάτι που ίσως γίνει το 2025. Όσο για την τιμή, μέχρι τώρα η Tesla αναφέρει ότι η μικρότερη έκδοση του Cybertruck θα κοστίζει κάτω από 38.000 ευρώ στην Αμερική.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μπύρα ή… Tesla Cybertruck;
Αυτό θα μπορούσε να είναι το Tesla Model 3 στέισον βάγκον
Πόσo αντέχουν οι μπαταρίες στα Tesla;