Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει το VW ID. Buzz;

Ελλάδα 12:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο κοστίζει το VW ID. Buzz;

ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει το VW ID. Buzz;

ΝΕΑ

Η ηλεκτρική αναβίωση του VW Microbus έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις με την αποκάλυψη του και ήρθε η ώρα για το λανσάρισμα του.

Advertisement
Advertisement

Αυτό όπως είναι φυσικό ξεκινά από την αγορά της Γερμανίας.

Στη γερμανική αγορά λοιπόν το ντεμπούτο για το ιδιαίτερο ρετρό van σε επιβατική αλλά και cargo έκδοση. Αυτό ξεκινά από 64.581 ευρώ για την πρώτη και από 54.430 ευρώ για τη δεύτερη εκδοχή του. Το ID. Buzz διατίθεται με 11 χρωματικές επιλογές, ενώ αυτός που θα το αποκτήσει μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε ζάντες αλουμινίου διαστάσεων από 18 μέχρι 21 ίντσες. Το μοντέλο που προσφέρει χώρους και στυλ σε μεγάλο βαθμό, διαθέτει τα περισσότερα κοινά γνωρίσματα με την υπόλοιπη ID. γκάμα όπως το infotainment αφής 10,3 ιντσών αλλά και ο πίνακας οργάνων 5 ιντσών.

Advertisement
Advertisement

Να θυμίσουμε ότι εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 204 ίππων και μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 82 kWh (net 77 kWh). Η αυτονομία του στην πισωκίνητη έκδοση μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 424 χλμ., ενώ μία φόρτιση από το 5% έως το 80% της μπαταρίας μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα σε διάστημα 30 λεπτών σε ταχυφορτιστή DC.

Τα νέα ID. Buzz και ID. Buzz Cargo παράγονται από την “Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα” στο κεντρικό της εργοστάσιο στο Αννόβερο. Η πλειοψηφία των ηλεκτρικών κινητήριων συστημάτων του ID. Buzz κατασκευάζονται επίσης στη Γερμανία με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας – σε αυτήν την περίπτωση από το τμήμα Volkswagen Group Components του Group.

Advertisement

Αξίζει, τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι το ΙD. Buzz δεν είναι το πρώτο ηλεκτρικό Bulli, καθώς πριν από πενήντα χρόνια, στην έκθεση του Ανόβερου η VW είχε παρουσιάσει ένα Τ2 με ηλεκτροκινητήρα στο πίσω μέρος. Η αυτονομία του ήταν μόλις στα 85 χιλιόμετρα, καθώς η τεχνολογία των μπαταριών ήταν σε πρώιμα στάδια. Όμως έδειξε ότι η ηλεκτροκίνηση θα μπορούσε να είναι μία επιλογή για τις μετακινήσεις του μέλλοντος. Κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο εμφατικό τρόπο το νέο ID. Buzz.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το εσωτερικό του νέου VW ID. Buzz
VW ID.Buzz: Ο θρύλος επιστρέφει (video)
VW: Επενδύει 2 δισ. ευρώ σε νέο εργοστάσιο ηλεκτρικών