Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο άγνωστα είναι ακόμα τα ηλεκτρικά;

Ελλάδα 20:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο άγνωστα είναι ακόμα τα ηλεκτρικά;

ΝΕΑ

Πόσο άγνωστα είναι ακόμα τα ηλεκτρικά;

ΝΕΑ

Θορυβημένοι είναι οι άνθρωποι της Toyota, μετά από ερώτηση που έθεσαν στους οδηγούς. Η πλειοψηφία πιστεύει ότι τα αμιγώς ηλεκτρικά έχουν θερμικό μοτέρ…

Advertisement
Advertisement

Τα ηλεκτρικά εξελίσσονται με ραγδαίους ρυθμούς και οι κατασκευαστές επενδύουν τεράστια ποσά στην ανάπτυξη σχετικής τεχνολογίας μοντέλων. Παρ’ όλα αυτά, φαίνεται πως υπάρχει μεγάλο έλλειμμα γνώσεων εκ μέρους των οδηγών.

Αυτό έγινε σαφές κατά τη διάρκεια ενός event της Toyota υπό την ονομασία E-Evolution, όπου η ιαπωνική εταιρεία αποκάλυψε στοιχεία που καταδεικνύουν τις ελάχιστες γνώσεις των ανθρώπων σχετικά με την ηλεκτροκίνηση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο έρευνας κοινού το 2019, η Toyota υπέβαλε μια απλή ερώτηση: «Έχουν τα ηλεκτρικά κινητήρα εσωτερικής καύσης;» Και μολονότι μοιάζει παράλογο, το 66% των ερωτηθέντων απάντησε… «ναι»!

Advertisement
Advertisement

Κάποιοι θα ισχυριστούν ότι από το 2019 έως σήμερα, τα επαναφορτιζόμενα αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο και ως εκ τούτου οι όποιες απορίες θα έχουν διαλευκανθεί. Και όμως…

Η έρευνα επαναλήφθηκε εντός του τρέχοντος έτους και τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια. Το 66% συνεχίζει να πιστεύει πως τα ηλεκτρικά ενσωματώνουν θερμικό μοτέρ.

Advertisement

Πρόκειται για ένα απροσδόκητα μεγάλο ποσοστό, πόσο μάλλον όταν μια άλλη έρευνα κοινού δείχνει πως το 70% των ανθρώπων σκέφτεται σοβαρά να αγοράσει ένα ηλεκτρικό.

Έλλειμμα γνώσεων παρατηρήθηκε επίσης και γύρω από τα υβριδικά (όχι plug-in), μιας και το 70% του συνόλου πιστεύει πως είναι επαναφορτιζόμενα. Κάτι το οποίο είναι φυσικά μη αληθές, δεδομένου ότι οι μπαταρίες τους φορτίζουν κατά την επιβράδυνση.

Advertisement

Το τελευταίο εύρημα δημιουργεί προβληματισμούς στα στελέχη της Toyota, καθώς το πρώτο τους υβριδικό, το Prius, έχει στην αγορά περίπου δύο δεκαετίες. Και πλέον η γκάμα της μάρκας απαρτίζεται και από άλλα υβριδικά αυτοκίνητα, όπως τα Avalon, Corolla, Camry, Highlander, Sienna, RAV4, Venza και Yaris.

Τα ευρήματα έχουν θορυβήσει τον Ιάπωνα κατασκευαστή, ο οποίος ήδη έχει εγκαινιάσει προγράμματα επιμόρφωσης των εμπόρων, ώστε με τη σειρά τους να είναι σε θέση να λύνουν τις απορίες των καταναλωτών.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Toyota Europe βραβεύει Έλληνα έμπορο
Toyota Yaris με εξελιγμένο σύστημα Infotainment
Δοκιμή: Toyota Mirai Mk2