Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε πόσα βγάζουν οι εταιρείες ανά δευτερόλεπτο!

Ελλάδα 11:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε πόσα βγάζουν οι εταιρείες ανά δευτερόλεπτο!

ΝΕΑ

Δείτε πόσα βγάζουν οι εταιρείες ανά δευτερόλεπτο!

ΝΕΑ

Η λίστα με τα έσοδα των εταιρειών, μας δίνει μια ξεκάθαρη εικόνα για τη χρηματοροή ανά δευτερόλεπτο, που αν μη τι άλλο, έχει ενδιαφέρον.

Advertisement
Advertisement

 

Οι κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες κερδίζουν ανά δευτερόλεπτο κάτι λιγότερο από το ετήσιο εισόδημα εργαζόμενου με το βασικό μηνιαίο μισθό στην Ελλάδα.

Έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε για το ετήσιο εισόδημα των διασημότερων ποδοσφαιριστών ή των κορυφαίων οδηγών στην F1 και να εντυπωσιαζόμαστε με τα νούμερα που αντιστοιχούν σε μια πάσα ή ένα σουτ αλλά και στα «καθ’ ημάς», σε μια χρυσοφόρα τιμονιά. Για τα μεγέθη των αυτοκινητοβιομηχανιών, οι ισορροπίες είναι φυσικά τελείως διαφορετικές.

Advertisement
Advertisement

Και πάλι όμως δεν θα πάψει ποτέ να είναι εντυπωσιακό το να διαπιστώνει κανείς πως μέχρι να διαβάσει το κείμενο ως εδώ, η Toyota έχει βάλει στα ταμεία της 15.420 ευρώ– μιάμιση φορά το ετήσιο εισόδημα ενός εργαζόμενου με το βασικό μισθό στην Ελλάδα (758,33€/ μήνα- 10.616€/έτος). Η «επίδοση» αυτή της δίνει την πρώτη θέση με πολύ μικρή διαφορά από την VW που βλέπει ανά δευτερόλεπτο τα ταμειακά αποθέματα να αυξάνουν κατά 7.130 ευρώ.

Η τρίτη θέση ανήκει στη Daimler –και αυτό μοιάζει με έκπληξη- μια και εκεί, ανά δευτερόλεπτο η χρηματοροή είναι «μόνο» 4.940 ευρώ– σχεδόν 1.000 ευρώ πάνω από τη Honda που στην τέταρτη θέση «βλέπει» κάθε δευτερόλεπτο 3.950 ευρώ επιπλέον στο ταμείο. Πρέπει να τους αναγνωρίσουμε όμως πως τα χρήματα τα επαναφέρουν σχετικά γρήγορα στην αγορά, σε μισθούς, προμηθευτές, έρευνα και εξέλιξη στοιχεία που συμβάλλουν στο να «γυρίζει η γη» (της επαγγελίας και μη) του αυτοκινήτου.

Advertisement

Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από την Uswitch Limited, που είναι μια Βρετανική εταιρεία η οποία ασχολείται διεξοδικά με την αγορά, όχι μόνο του αυτοκινήτου και κάνει έρευνες για σύγκριση τιμών, κόστους, κλ.π. Τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν είναι αυτά που ανακοινώνουν οι ίδιες οι εταιρείες για τα τριμηνιαία ή ετήσια οικονομικά τους αποτελέσματα.

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσα άλογα μπορεί να φτάσει το Toyota GR Yaris; (+video)
Daimler: Πούλησε το μερίδιο που κατείχε στη Renault
Επίσημο: Αυτό είναι το ανανεωμένο VW T-Roc