Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έλεος! Με εξακύλινδρο υβριδικό η διάδοχος της LaFerrari;

Ελλάδα 11:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έλεος! Με εξακύλινδρο υβριδικό η διάδοχος της LaFerrari;

ΝΕΑ

Έλεος! Με εξακύλινδρο υβριδικό η διάδοχος της LaFerrari;

ΝΕΑ

Να το δούμε και αυτό: Την κορυφαία Ferrari της δεκαετίας να απαρνείται τον V12 για έναν V6. Ήμαρτον!

Advertisement
Advertisement

Με την ηλεκτροκίνηση να έχει καλύψει τα πάντα πίσω από έννοιες όπως κιλοβατώρες και αυτονομίες, υπάρχουν κάποιες μικρές εστίες αντίστασης που -θεωρητικά- αντέχουν. Και λέμε θεωρητικά, γιατί ήδη τα πρώτα υβριδικο-ηλεκτρικά “σύννεφα” έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα μέρη των Ferrari και Lamborghini.

Οι ελπίδες όλων πέφτουν πλέον στο νέο hypercar της Ferrari. Αυτή που ετοιμάζεται για να βγει στην παραγωγή πριν το τέλος του 2023 και έχει προς το παρόν την κωδική ονομασία F250.

Ένα video που κατάφερε να συλλάβει την ακριβοθώρητη Ferrari σε δοκιμές στα περίχωρα του Μαρανέλο μας βάζει σε αρκετές σκέψεις. Και αυτό γιατί από τον ήχο καταλαβαίνουμε ότι κάτω από το αμάξωμα δεν υπάρχει κάποιος V12 αλλά μάλλον ο εσχάτως δημοφιλής -και υβριδικός- V6 της εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Αν όντως αυτός θα είναι ο τελικός κινητήρας που θα τοποθετηθεί στο μοντέλο παραγωγής θα πρόκειται για μία εξέλιξη του μοτέρ που βρίσκεται στην 296. Ο κινητήρας αυτός ήδη τοποθετείται σε αγωνιστικές εκδόσεις της Ferrari σε οχήματα ομάδων που συμμετέχουν σε διάφορα πρωταθλήματα αντοχής ανά τον κόσμο.

Η σχεδίαση της νέας σούπερ Ferrari μοιάζει να έχει κάποιες αναφορές στην παλαιότερη Enzo, αν και έχει στοιχεία και από καθαρόαιμο αγωνιστικό του WEC με άδεια κυκλοφορίας στον δρόμο.

Advertisement

Η επιλογή του V6 έχει κάποια λογική, όντας πιο ελαφρύς και πιο συμπαγής από έναν V12, όμως το υβριδικό σύστημα μειώνει αυτό το πλεονέκτημά του. Σε κάθε περίπτωση, η απουσία ενός V12 από την πιο σημαντική Ferrari της δεκαετίας θα είναι ένα πλήγμα για το image της εταιρίας.

Advertisement

Μπορεί να είναι απαραίτητα όλα αυτοί οι εξηλεκτρισμένοι νεωτερισμοί, αλλά ένας V12 ήταν και θα παραμείνει για πάντα η ψυχή μιας Ferrari. Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε την απίστευτη Ferrari Purosangue!
Σήκω Έντζο για να δεις: Ένα SUV κάνει γύρους στο Φιοράνο! (+video)
Σε δημοπρασία η Ferrari F40 θρυλικού πιλότου της Formula 1

 

Advertisement