Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ferrari δεν τελειώνει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης

Ελλάδα 21:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ferrari δεν τελειώνει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης

ΝΕΑ

Η Ferrari δεν τελειώνει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης

ΝΕΑ

Μπορεί στα πλάνα της Ferrari για την επόμενη διετία να βρίσκεται το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο, όμως η ιταλική εταιρεία δε στοχεύει να εγκαταλείψει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

Όσο περνάει ο καιρός, αλλάζουν σε παγκόσμιο επίπεδο οι νόμοι περί ηλεκτροκίνησης και αναπροσαρμόζεται το «όριο» του 2035 για την εξέλιξη των κινητήρων όπως τους ξέρουμε.

Ενώ η νομοθεσία που έχει να κάνει με την απαγόρευση της πώλησης οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, η Ferrari από τη μια προχωρά στα σχέδιά της για το λανσάρισμα του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού της μοντέλου το 2025 και από την άλλη δείχνει έτοιμη για εξέλιξη κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ο στόχος της για μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα είναι δεδομένος.

Advertisement
Advertisement

Παραμένει το 2030 ως χρονικό όριο για την επίτευξη αυτού του στόχου, που όμως έρχεται σε αντίθεση με τη διάθεσή της να εξελίξει κινητήρα εσωτερικής καύσης, ακόμα και αν αυτός βασίζεται στη χρήση συνθετικών καυσίμων. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrari,  Μπενεντέτο Βίνια, επισήμανε με νόημα σε μια από τις τελευταίες του τοποθετήσεις, πως «ο κινητήρας εσωτερικής καύσης, έχει πολλά ακόμα να δώσει».

Η Ferrari δεν έχει δώσει κανένα στοιχείο αναφορικά με τις προθέσεις της για το μέλλον, ούτε καν για το αν θα δώσει βάσει στην εξέιξη κάποιου V6 ή V8 συνόλου. Το μόνο νέο που έχει προκύψει από τις δηλώσεις του Βίνια, είναι πως η εταιρεία έχει καταλήξει στους προμηθευτές που χρειάζεται για να προχωρήσει στα τελικά σχέδια του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού της αυτοκινήτου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ναι! Θα μπορέσετε να αποκτήσετε τη Ferrari Purosangue σας!
Ferrari: Είναι η εξέλιξη της SF-23 χαμένη υπόθεση;
Οδηγούμε την απίστευτη Ferrari Purosangue!