Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Πόσα Tesla Model X και Model S έχουν πουληθεί φέτος στην Ελλάδα;

Ελλάδα 1:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα Tesla Model X και Model S έχουν πουληθεί φέτος στην Ελλάδα;

ΑΓΟΡΑ

Πόσα Tesla Model X και Model S έχουν πουληθεί φέτος στην Ελλάδα;

ΑΓΟΡΑ

Παρόλο που η δημοφιλία της Tesla στην Ελλάδα αυξάνεται συνεχώς, παρατηρείται ένα… παράδοξο.

Advertisement
Advertisement

Εντυπωσιακή είναι η εμπορική πορεία της Tesla στην Ελλάδα το 2021, με τις πωλήσεις το πρώτο επτάμηνο του έτους να καταγράφουν εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 7.825% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το διάστημα ΙανουάριοςΙούλιος 2021 η εταιρεία του Elon Musk έχει ταξινομήσει 317 αυτοκίνητα, έναντι των μόλις 7 οχημάτων του Α’ επταμήνου του περασμένου έτους.

Μολονότι η δημοφιλία της Tesla στην Ελλάδα έχει εκτοξευτεί, παρατηρείται ένα παράδοξο: Και οι 317 μονάδες που έχουν ταξινομηθεί αφορούν το Tesla Model 3! Όπως είναι ευκολονόητο, αυτό σημαίνει πως το πρώτο επτάμηνο του έτους δεν έχει ταξινομηθεί κανένα καινούριο Model S, Model X και Model Y.

Advertisement
Advertisement

Και αν οι μηδενικές πωλήσεις του τελευταίου είναι λογικές, μιας και βρίσκεται λιγότερο από δύο μήνες στην ελληνική αγορά, οι μηδενικές παραδόσεις Model S και Model X προκαλούν ερωτηματικά.

Αύξηση τιμών κατά 10 χιλιάδες!

Advertisement

Αυτό, βέβαια, δεν εμπόδισε την Tesla να αυξήσει τις τιμές των προαναφερθέντων μοντέλων κατά 10.000 ευρώ!

Ειδικότερα, η εμπορική διάθεση των Model S & X στην ελληνική αγορά εγκαινιάστηκε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, με τις τιμές των «βασικών» εκδόσεων, Long Range, να είναι 90.990 ευρώ για το σεντάν και 99.990 ευρώ για το SUV.

Advertisement

Εδώ και λίγες ώρες, ωστόσο, το κόστος τους έχει απογειωθεί με την Tesla να αξιώνει 10.000 επιπλέον ευρώ, με τις τιμές να διαμορφώνονται στις 100.990 και 109.990 ευρώ αντίστοιχα. Αντίστοιχου ύψους είναι η αύξηση και στην ισχυρότερη έκδοση Plaid του Model S, με την τιμή του Model X Plaid να μένει ίδια στις 120.990 ευρώ.

 Δείτε τις αλλαγές στις τιμές αναλυτικότερα:

– Tesla Model S Long Range –  Από 90.990 ευρώ στις 100.990 ευρώ
– Tesla Model S Plaid – Από 120.990 ευρώ στις 130.990 ευρώ
– Tesla Model X Long Range – Από 100.990 ευρώ στις 109.990 ευρώ
– Tesla Model Χ Plaid  – Ίδια στις 120.990 ευρώ

Advertisement

Σημειωτέον ότι τον περασμένο Ιανουάριο η Tesla είχε γνωστοποιήσει και την τιμή (150.990 ευρώ) της Plaid + που θα χρειαζόταν 2,1 δλ. για το σπριντ «0-100» και θα είχε 840 χλμ. αυτονομίας.

Στις αρχές του καλοκαιριού, όμως, η μάρκα, δια στόματος Elon Musk γνωστοποίησε πως η Plaid+ απομακρύνεται από τους καταλόγους (πριν καλά λανσαριστεί) «μιας και η Plaid είναι εξίσου καλή».

Παραδόσεις μόνο στο δεύτερο μισό κάθε τριμήνου

Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε πως οι μηδενικές ταξινομήσεις των Tesla Model S και Model X μέσα στον Ιούλιο ενδεχομένως οφείλονται στο γεγονός ότι πάγια τακτική της μάρκας είναι να παραδίδει τα αυτοκίνητά της κατά το δεύτερο μισό του κάθε τριμήνου. Πρόκειται για μια ενημέρωση που έλαβε το newsauto, μετά από e-mail στο δημοσιογράφο – εκδότη, Τάκη Τρακουσέλλη. Επομένως, τον Ιούλιο ενδέχεται να μην διατίθεντο αυτοκίνητα προς παράδοση, ακόμα και αν είχαν υποβληθεί παραγγελίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Tesla στο newsauto για τις μηδενικές πωλήσεις του Ιουλίου
Δοκιμή: Mercedes-AMG A 45 S vs Tesla Model 3 Long Range
Tesla Model X: Πήρε την πόρτα στο… χέρι (+video)