Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Η Tesla στο newsauto για τις πωλήσεις του Ιουλίου στην Ελλάδα

Ελλάδα 21:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Tesla στο newsauto για τις πωλήσεις του Ιουλίου στην Ελλάδα

ΑΓΟΡΑ

Η Tesla στο newsauto για τις πωλήσεις του Ιουλίου στην Ελλάδα

ΑΓΟΡΑ

Σε e-mail που απέστειλε η εταιρεία στο newsauto και στον Τάκη Τρακουσέλλη, ενημερώνει ποιος είναι ο λόγος που οι πωλήσεις τον Ιούλιο, στην Ελλάδα, ήταν μηδενικές.

Advertisement
Advertisement

 

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, επισημαίνει στον Τάκη Τρακουσέλλη (σημ. εκτός από Δημοσιογράφος – Εκδότης, είναι ένας από τους 4 πρώτους κατόχους Tesla στην Ελλάδα),  επισημαίνοντας το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με τα τσιπ και κατ’ επέκταση και στη διάθεση των αυτοκινήτων.

Σε απάντηση στο άρθρο μας «Ιούλιος: Μηδενικές οι πωλήσεις της Tesla στην Ελλάδα» ο εκπρόσωπος της εταιρείας επισημαίνει: «Η Tesla  το πρώτο μισό του τριμήνου κατασκευάζει αυτοκίνητα για εξαγωγή και το δεύτερο μισό για την τοπική αγορά. Αυτό σημαίνει ότι τον Ιούλιο η εταιρεία κατασκεύασε αυτοκίνητα στη Shanghai και στο Fremont για παραδόσεις στις ευρωπαϊκές αγορές η οποίες θα γίνουν από τα μέσα Αυγούστου. Και επειδή τείνουμε να παραδίδουμε όλα τα αυτοκίνητα στο τέλος κάθε τριμήνου, δεν είχαμε αυτοκίνητα να παραδώσουμε στους πελάτες μας τον Ιούλιο στην Ελλάδα. Ωστόσο η παράδοση δεν είναι πώληση. Και μπορώ να σας καθησυχάσω (κε Τρακουσέλλη), ότι πουλήσαμε αυτοκίνητα στην Ελλάδα!»

Advertisement
Advertisement

Η Tesla, μας παραθέτει και το τελευταίο tweet του Elon Musk στο οποίο επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι: «Η Tesla κατασκευάζει αυτοκίνητα για εξαγωγή το πρώτο μισό του τριμήνου και για την τοπική αγορά το δεύτερο μισό του τριμήνου. Όπως αποκαλύφθηκε δημοσίως, λειτουργούμε υπό ακραίους περιορισμούς στην αλυσίδα εφοδιασμού σχετικά με ορισμένα «τυπικά» τσιπ αυτοκινήτου. Οι πιο προβληματικοί προμηθευτές τσιπ μέχρι στιγμής είναι οι Renesas & Bosch.»

Η πορεία των πωλήσεων της Tesla στην Ελλάδα

Εξαιρετική είναι η πορεία των πωλήσεων της Tesla στην Ελλάδα το 2021 καθώς καταγράφει άνοδο 7.825% στο 7μηνο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι έχοντας πουλήσει 317 καινούρια αυτοκίνητα έναντι μόλις 7 οχημάτων.

Ωστόσο οι μηδενικές ταξινομήσεις του Ιουλίου… ξάφνιασαν βλέποντας την καλή πορεία της Tesla κατά την διάρκεια του 2021, η οποία σύμφωνα και με τον Elon Musk έχει προκληθεί από την έλλειψη των τσιπ. Βέβαια το συγκεκριμένο πρόβλημα το έχει στο σύνολό της η αυτοκινητοβιομηχανία…

Advertisement

Αναλυτικά τους πρώτους 7 μήνες του 2021 η Tesla έχει πουλήσει στην Ελλάδα 317 αυτοκίνητα εκ των οποίων τα 3 ταξινομήθηκαν τον Ιανουάριο, το 1 τον Φεβρουάριο, τα 164 τον Μάρτιο, τα 26 τον Απρίλιο, τα 11 τον Μάιο, τα 112 τον Ιούνιο, ενώ όπως προαναφέραμε τον Ιούλιο δεν καταγράφηκε καμία πώληση.

 

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα Tesla “σώζει” έναν μεθυσμένο οδηγό (+video)
Αποκάλυψη Newsauto: Επεκτείνεται το δίκτυο φορτιστών της Tesla
Elon Musk: Δεν μου αρέσει να είμαι… αφεντικό

 

Advertisement