Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα λεφτά έχασε ο Elon Musk μέσα σε μία μέρα;

Ελλάδα 12:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα λεφτά έχασε ο Elon Musk μέσα σε μία μέρα;

ΝΕΑ

Πόσα λεφτά έχασε ο Elon Musk μέσα σε μία μέρα;

ΝΕΑ

Η τεράστια υπερχρέωση του κολοσσού ακινήτων Evergrande προκάλεσε ισχυρό οικονομικό πλήγμα και σε έναν από τους πρωταγωνιστές της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement
Advertisement

Δύσκολη ήταν η περασμένη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, για τις μεγαλύτερες περιουσίες του πλανήτη, προϊόντος των αλυσιδωτών αντιδράσεων που προκαλεί στις διεθνείς αγορές η κρίση του κινεζικού κολοσσού ακινήτων Evergrande.

O τελευταίος χρωστάει γύρω στα 89 δισ. δολάρια σε μερικές από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο, με τις συνολικές οφειλές του να ανέρχονται κοντά στα 305 δισ. δολάρια.

Η ανησυχία για το μέλλον του κινεζικού ομίλου real estate προκάλεσε ισχυρό πλήγμα στις παγκόσμιες αγορές την περασμένη Δευτέρα, με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη να αριθμούν συνολικές απώλειες ύψους 135 δισ. δολαρίων μόνο σε μια μέρα.

Advertisement
Advertisement

Το μεγαλύτερο χτύπημα δέχτηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, με την παρουσία του να μειώνεται κατά 7,2 δισ. δολάρια, ολισθαίνοντας στα 198 δισ., σύμφωνα με τον Δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΓΙΑΤΙ Ο ELON MUSK ΓΛΥΦΕΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ;

Advertisement

Από κοντά και ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, που είδε να… να αφαιρούνται από την περιουσία του 5,6 δισ. δολάρια, όπως και άλλοι μεγιστάνες, συμπεριλαμβανομένων των Bill Gates, Mark Zuckerberg και Warren Buffett.

Παρά το ισχυρό οικονομικό πλήγμα, ο Musk εξακολουθεί να φιγουράρει στην κορυφή των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, με περιουσία 198 δισ., ακολουθούμενος από τον Jeff Bezos (194 δισ. δολάρια)

Advertisement

Διευκρινίζεται ότι η Evergrande συνιστά την πιο χρεωμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων παγκοσμίως. Ο όμιλος δυσκολεύεται να πληρώσει τους δανειστές του και είναι πιθανό να κηρύξει «αδυναμία πληρωμών», με μία σημαντική προθεσμία για πληρωμή τόκων να λήγει αυτή την εβδομάδα.

Η κρίση που βιώνει ο  developer ακινήτων της Κίνας, και η νομική καταστολή της αγοράς real estate στη χώρα προκάλεσε φόβους για πιθανή οικονομική μετάδοση. Οι αγορές αντέδρασαν και στην προειδοποίηση της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen, για οικονομική καταστροφή εάν οι νομοθέτες αποτύχουν να αυξήσουν το ανώτατο όριο του χρέους.

Παρουσία και στον χώρο του αυτοκινήτου

Advertisement

Σημειώνεται ότι η Evergrande δραστηριοποιείται και στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, μέσω της θυγατρικής Evergrande NEV που ιδρύθηκε με όραμα να εκθρονίσει την Tesla. Παρ’ όλα αυτά, δεν έχει δημιουργήσει ακόμα μια γραμμή συναρμολόγησης, με αποτέλεσμα τα σχέδιά της να παίρνουν συνεχώς… αναβολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η περιουσία του Elon Musk είναι όσο το ΑΕΠ της Ελλάδας!
Elon Musk: «Ημιαγωγοί, όπως λέμε… χαρτιά υγείας»
Elon Musk: Έχει τη SpaceX, αλλά θα ταξιδέψει με τη Virgin Galactic