Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί ο Elon Musk γλύφει τους Κινέζους;

Ελλάδα 21:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί ο Elon Musk γλύφει τους Κινέζους;

ΝΕΑ

Γιατί ο Elon Musk γλύφει τους Κινέζους;

ΝΕΑ

Τα μαύρα σύννεφα στις σχέσεις Κίνας-Tesla, και η επέλαση των Κινέζων κατασκευαστών προκαλούν έντονο πονοκέφαλο στον Elon Musk.

Advertisement
Advertisement

Με ιδιαίτερα εγκωμιαστικά λόγια μίλησε ο Elon Musk για τους Κινέζους, στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου για οχήματα με εναλλακτικές πηγές ενέργειας (World New Energy Vehicle Congress). Ο κραταιός άνδρας της εταιρείας υποστήριξε πως οι κατασκευαστές από την Κίνα είναι οι πιο «ανταγωνιστικοί παγκοσμίως», με πολλούς να εκπλήσσονται έντονα με τα… γλυκόλογα του Musk.

Φως στις όποιες απορίες επιχείρησε να δώσει το Bloomberg. Όπως αναφέρει το γνωστό μέσο, τα αποθεωτικά σχόλια του CEO της Tesla δεν είναι τίποτα άλλο από μια ύστατη προσπάθεια αποκατάστασης της εικόνας της εταιρείας του στην αγορά της ασιατικής χώρας.

«Τρέφω πολύ μεγάλο σεβασμό για τους Κινέζους κατασκευαστές αυτοκινήτων», επισήμανε χαρακτηριστικά, την ίδια ώρα που τους αποθέωσε για την τεχνογνωσία τους πάνω στο software.

Advertisement
Advertisement

Μην ξεχνάμε πως ενώ η Tesla είχε πραγματοποιήσει εντυπωσιακό ντεμπούτο στην κινεζική αγορά, οι τελευταίοι μήνες δεν είναι οι καλύτεροι. Η αποδυνάμωση της παρουσίας την στη χώρα είναι κάτι που απεύχεται ο Elon Musk, δεδομένου ότι η Κίνα αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών παγκοσμίως.

Το «γυαλί» για την Tesla και την Κίνα έσπασε τον περασμένο Απρίλιο όταν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και οι ρυθμιστικές αρχές άσκησαν σφοδρή κριτική στη μάρκα μετά από τη διαμαρτυρία μιας γυναίκας, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης. Βρισκόμενη σε κατάσταση αμόκ η γυναίκα πως διαμαρτυρήθηκε για ένα πρόβλημα στα φρένα ενός Model 3, γεγονός που προκάλεσε σοβαρό ατύχημα.

Την αξιοπιστία της μάρκας, επίσης, κλόνισε και η απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης να απαγορεύσει την είσοδο των Tesla εντός των στρατιωτικών μονάδων, εξαιτίας των έντονων φόβων για φαινόμενα κατασκοπείας μέσω των καμερών που ενσωματώνουν τα μοντέλα της.

Advertisement

Tesla sales

Οι κλυδωνισμοί στις σχέσεις της μάρκας με την Κίνα έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στον Elon Musk, που καλείται να επιλύσει μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις δημοσίων σχέσεων της στην Κίνα, μια επενδυτική αγορά που θεωρεί κρίσιμη για τη μελλοντική της ανάπτυξη.

Advertisement

Οι φουρτουνιασμένες σχέσεις ανάμεσα στην Tesla την ασιατική χώρα, διαδέχονται μια μακρά περίοδο αγαστής συνεργασίας και ισχυρής κυβερνητικής υποστήριξης. Το 2019, η κυβέρνηση συνέδραμε αποφασιστικά στη δημιουργία του Gigafactory στη Σαγκάη όπου παράγεται το Model 3.

Το περασμένο έτος οι πωλήσεις της αμερικανικής εταιρείας στην Κίνα υπερδιπλασιάστηκαν και το Tesla Model 3 αναδείχθηκε στο κορυφαίο σε πωλήσεις ηλεκτρικό στη χώρα.

Τα μαύρα σύννεφα, όμως, πάνω από τις διμερείς σχέσεις Κίνας και Tesla σε συνδυασμό με τη σταθερή άνοδο των Κινέζων κατασκευαστών ηλεκτρικών, δημιουργούν ανασφάλεια στον Elon Musk ο οποίος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αντιστρέψει το κλίμα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tesla: Έτοιμη για πλήρως αυτόνομη οδήγηση
Πώς στρίβει υπό πίεση το Tesla Model Y; (+video)
Υαλοκαθαριστήρες λέιζερ από την Tesla