ΝΕΑ

Πόσα δεύτερα χρειάζονται για να γίνει το κακό; (video)

Ελλάδα 4:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσα δεύτερα χρειάζονται για να γίνει το κακό; (video)

ΝΕΑ

Πόσα δεύτερα χρειάζονται για να γίνει το κακό; (video)

ΝΕΑ

Η αποστολή ή ανάγνωση ενός μηνύματος από τον οδηγό μπορεί να αποβεί μοιραία. Η Lexus επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό μέσω ενός βίντεο.

Advertisement
Advertisement

Τα smartphones έχουν εξελιχθεί σε αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας, με τον χρόνο που περνάμε πίσω από την οθόνη τους να είναι πραγματικά τεράστιος. Μία πολύ μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, μάλιστα, δεν διστάζει να τα χρησιμοποιήσει και κατά την οδήγηση, μια πρακτική που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Σοβαρότερος, φυσικά, εξ αυτών είναι η πρόκληση ενός ατυχήματος.

Με θεμελιώδη αρχή της την ασφάλεια των οδηγών, η Lexus εστιάζει στους κινδύνους που εγκυμονεί η συγκεκριμένη ασυνείδητη οδηγική συμπεριφορά.

Advertisement
Advertisement

Επικαλούμενη στοιχεία του οργανισμού Εθνικής Ασφάλειας Κυκλοφορίας Αυτοκινητοδρόμων (NHTSA), η Lexus αναφέρει πως η μέση διάρκεια ανάγνωσης ή αποστολής ενώ μηνύματος μέσω smartphone κατά τη διαδικασία οδήγησης  είναι 4,6 sec, όσο δηλαδή διαρκεί η διάνυση μιας απόστασης ίσης με το μήκος ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου, με ταχύτητα 88,5 χλμ./ώρα.

Για την ευαισθητοποίηση του κοινού και την πάταξη του φαινομένου, η Lexus δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο καταδεικνύεται τι ακριβώς μπορεί να συμβεί εφόσον αποσπαστεί η προσοχή του οδηγού για 4,6 sec. Το μοντέλο που πρωταγωνιστεί είναι ένα Lexus NX.

«Η Lexus θέλει να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία της ασφαλούς οδήγησης, καταρρίπτοντας τις παρανοήσεις που αφορούν την πρακτική αποστολή μηνυμάτων πίσω από το τιμόνι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Vinay Shahani, Αντιπρόεδρος στο Τμήμα Μάρκετινγκ της Lexus στις ΗΠΑ.

Advertisement

Ακολουθεί το βίντεο της Lexus

Advertisement

Διαβάστε επίσης
Έρχεται η νέα ναυαρχίδα των SUV της Lexus
Πως σας φαίνεται για περιπολικό το Lexus LC 500;
Νέα εικόνα για το ηλεκτρικό πρωτότυπο της Lexus