Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται η νέα ναυαρχίδα των SUV της Lexus

Ελλάδα 12:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχεται η νέα ναυαρχίδα των SUV της Lexus

ΝΕΑ

Έρχεται η νέα ναυαρχίδα των SUV της Lexus

ΝΕΑ

Το φημολογούμενο μοντέλο θα συνιστά αντίπαλο των Porsche Cayenne και Maserati Levante, ενώ δεν αποκλείεται να παράγει 660 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Μια νέα ναυαρχίδα για τα SUV της φαίνεται πως ετοιμάζει η Lexus. Αυτή θα φέρει την κωδική ονομασία “LF” και θα βασίζεται στο πρωτότυπο LF-1 Limitless Concept, το οποίο είχε παρουσιαστεί στην Έκθεση του Ντιτρόιτ, το 2018.

Σύμφωνα με το Μέσο Best Car Web, το επερχόμενο μοντέλο θα στοχεύει να «χτυπήσει» κάποια από τα πιο premium και ισχυρά μοντέλα, όπως είναι η Maserati Levante και η Porsche Cayenne.

Προκειμένου, ωστόσο, να επιτευχθεί ο εν λόγω στόχος, πέρα από κομψή σχεδίαση, προηγμένες τεχνολογίες και ποιοτική καμπίνα, το “LF” πρέπει να τροφοδοτείται από ισχυρό μοτέρ.

Advertisement
Advertisement

Αυτό ενδέχεται να είναι ένας V6 twin-turbo βενζινοκινητήρας των 3,5 λίτρων, ο οποίος συναντάται στο LS 500, πλαισιώνεται από ένα 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και παράγει 416 ps.

Την ίδια ώρα, άλλες πηγές αναφέρουν πως η νέα ναυαρχίδα θα «δανείζεται» το υβριδικό κινητήριο σύνολο του LS 500h, δηλαδή τον V6 των 3.500 κ.εκ., ο οποίος συνοδεύεται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Η συνδυαστική απόδοση σε αυτή την περίπτωση αντιστοιχεί σε 354 ίππους.

Advertisement

Τέλος, δεν είναι λίγοι και εκείνοι που δεν αποκλείουν την ύπαρξη του 4λιτρου twin-turbo V8, ο οποίος θα φωλιάζει κάτω από το καπό των μοντέλων της οικογένειας “F”, όπως είναι τα LS F, LS F και LC F. Εφόσον, οι τελευταίοι επιβεβαιωθούν, η ισχύς του “LF” θα αντιστοιχεί σε 660 άλογα.

Advertisement

Σε επίπεδο σχεδίασης, τέλος, το Lexus LF αναμένεται να διατηρεί τη φιλοσοφία αλλά και τις διαστάσεις του πρωτότυπου LF-1, με κάποιες μικρές αισθητικές διαφοροποιήσεις που θα το καθιστούν λιγότερο ριζοσπαστικό.

Σημειώνεται πως η Lexus ετοιμάζει και ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο απεικονίζεται σε μια teaser φωτογραφία της.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Το φετινό έλκηθρο του Άγιου Βασίλη έχει σήμα της Lexus

Πως σας φαίνεται για περιπολικό το Lexus LC 500;

Η Lexus κατοχυρώνει νέους κωδικούς για μελλοντικά μοντέλα