Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα εικόνα για το ηλεκτρικό πρωτότυπο της Lexus

Ελλάδα 14:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα εικόνα για το ηλεκτρικό πρωτότυπο της Lexus

ΝΕΑ

Νέα εικόνα για το ηλεκτρικό πρωτότυπο της Lexus

ΝΕΑ

Η Lexus κυκλοφόρησε μια νέα εικόνα teaser ενός νέου πρωτότυπου, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα την προσεχή άνοιξη.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία διατηρεί στο σκοτάδι τις όποιες τεχνικές λεπτομέρειες γύρω από το νέο μοντέλο της, ωστόσο, το μόνο που αποκάλυψε είναι πως το πρωτότυπο θα «απεικονίζει τις σαφείς προθέσεις μας σε ότι αφορά στο μέλλον» και συνάμα θα σηματοδοτήσει την «αρχή της επόμενης γενιάς της Lexus».

Παρόλο που δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε περαιτέρω, θα τονίσουμε πως το πρωτότυπο υιοθετεί ένα κομψό πίσω άκρο με διακριτικό – ως είθισται στη Lexus – αμάξωμα και λεπτά φωτιστικά σώματα. Μπορούμε επίσης να διακρίνουμε μια εξέχουσα γραμμή στους ώμους, μια “διπλή” οροφή και μια κεραία πτερύγιο καρχαρία που εκτείνεται κάτω από το πίσω παράθυρο.

Η Lexus έχει teasάρει επίσης το μπροστινό μέρος του νέου Lexus με λεπτούς προβολείς, μπροστινό σπόιλερ και εκκεντρική μάσκας. Το πρωτότυπο διαθέτει επίσης ένα φωτισμένο σήμα της Lexus και ένα αεροδυναμικό σε σχεδίαση καπό.

Advertisement
Advertisement

Η Lexus δεν αποκαλύπτει πολλά στοιχεία γύρω από το νέο μοντέλο της, παρόλα αυτά έχει ήδη επιβεβαιώσει πως θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Να σημειώσουμε επίσης πως ανακοινώθηκε παράλληλα με το ηλεκτρικό σύστημα DIRECT4 που θα χρησιμοποιηθεί στα επερχόμενα υβριδικά και EV μοντέλα.

Στα ηλεκτρικά οχήματα, το σύστημα θα χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρες τόσο εμπρός όσο και πίσω. Όταν ανακοινώθηκε, η εταιρεία παρουσίασε ένα πρωτότυπο crossover με δύο ηλεκτροκινητήρες που παράγουν ο καθένας 204 ίππους και 300 Nm ροπής.

Advertisement

Εκτός από το teaser του πρωτότυπου, η Lexus επιβεβαίωσε ότι θα λανσάρει το πρώτο μοντέλο που θα αντικατοπτρίζει το «νέο όραμα» της εταιρείας, μέσα στο έτος. Θα ακολουθήσουν βέβαια και άλλα νέα μοντέλα τα επόμενα χρόνια.

Ενώ οι απορίες παραμένουν, λογικά θα μάθουμε περισσότερα τις επόμενες εβδομάδες καθώς η πρώτη ημέρα της άνοιξης εμφανίζεται στο Βόρειο Ημισφαίριο στις 20 Μαρτίου…

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Το φετινό έλκηθρο του Άγιου Βασίλη έχει σήμα της Lexus

Πως σας φαίνεται για περιπολικό το Lexus LC 500;

Advertisement

Η Lexus κατοχυρώνει νέους κωδικούς για μελλοντικά μοντέλα