Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα μπορεί να ζητήσει κανείς για έναν restomod Σκαραβαίο;

Ελλάδα 23:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα μπορεί να ζητήσει κανείς για έναν restomod Σκαραβαίο;

ΝΕΑ

Πόσα μπορεί να ζητήσει κανείς για έναν restomod Σκαραβαίο;

ΝΕΑ

Ο Σκαραβαίος είναι λογικό να εντάσσεται στη μόδα των restomods, αλλά…

Advertisement
Advertisement

Η Milivie είναι μια νεοσύστατη εταιρεία με έδρα στη Γερμανία που θέλει να προσδώσει σύγχρονη εικόνα σε «κλασικά γερμανικά μοντέλα». Με απλά λόγια να κατασκευάσει restomods τους.

Το πρώτο μοντέλο με το οποίο θα ασχοληθεί δεν είναι άλλο από το Σκαραβαίο και ο στόχος είναι να κατασκευάσουν συνολικά 22 αυτοκίνητα, χρησιμοποιώντας ως βάση την έκδοση 1303. Από την οποία πάντως θα μείνει πρακτικά μόνο το πλαίσιο, ενώ όλα τα στοιχεία του αμαξώματος θα έχουν επανασχεδιαστεί -το καπό θα είναι πιο μακρύ ενώ το παρμπρίζ θα έχει μετακινηθεί πιο μπροστά- προκειμένου να αποκτήσουν πιο καθαρές γραμμές και ως σύνολο πιο σύγχρονη εμφάνιση. Στην οποία θα συμβάλλουν και τα LED φώτα.

Advertisement
Advertisement

Χαρακτηριστική είναι και η πίσω αεροτομή αλά Porsche, ενώ η ανάρτηση με τα διπλά ψαλίδια είναι τελείως καινούργια. Όπως καινούργιο είναι και το σύστημα πέδησης.

Ο αρχικός κινητήρας έχει δώσει τη θέση του σε έναν επίσης τετρακύλινδρο boxer, αερόψυκτο με 2.280 κυβικά και διπλά καρμπυρατέρ Weber, ενώ το κιβώτιο είναι είτε αυτόματο 4 σχέσεων της ZF από Porsche Carrera 2, είτε ένα χειροκίνητο.

Advertisement

Εντυπωσιακό και φουλ ψηφιακό είναι και το εσωτερικό με τη μεγάλη οθόνη, αλλά αυτό που εντυπωσιάζει τελικά είναι η τιμή που ζητά η γερμανική start up. Και η οποία ανέρχεται ούτε λίγο ούτε πολύ σε 570.000 ευρώ.

Αρκεί να αναλογιστεί κανείς τι αυτοκίνητο ή τι αυτοκίνητα μπορεί να πάρεις κανείς με αυτά τα χρήματα και να… συγχαρεί τους ανθρώπους της Milivie για την άγνοια κινδύνου που τους χαρακτηρίζει…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H επιστροφή της πιο θρυλικής Porsche 911
Επίσημο: Τα κλασικά Mini θα βιώνουν δεύτερη νιότη
Ένα όνειρο τρελό: Μία σύγχρονη Alfa Romeo Giulia GT 510 ίππων

 

Advertisement