Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μην το βλέπετε για Σκαραβαίο, είναι μία Porsche Boxster S!

Ελλάδα 13:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μην το βλέπετε για Σκαραβαίο, είναι μία Porsche Boxster S!

ΝΕΑ

Μην το βλέπετε για Σκαραβαίο, είναι μία Porsche Boxster S!

ΝΕΑ

Όταν παντρέψεις το αμάξωμα του VW Super Beetle με την καρδιά και την ψυχή μίας Porsche, έχεις αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα.

Advertisement
Advertisement

Οι πρώτες Porsche παραγωγής ήταν στην ουσία τροποποιημένα Volkswagen Beetle ή όπως κάποιοι το ονόμασαν χαριτολογώντας «Σκαραβαίος». Το 2013, η αυστριακή CarMaxx Classics αποφάσισε να επαναλάβει την ιστορία αντιστρόφως.

Τί έκανε; Πήρε το αμάξωμα του εμβληματικού γερμανικού μοντέλου και το χρησιμοποίησε έχοντας όλα τα εξαρτήματα μίας Porsche Boxster S του 2000. Εν αντιθέσει με την τότε εποχή που από το σασί του Beetle παράγονταν τα μοντέλα της Porsche.

Πρόσφατα, η Schroeder-Classics αποφάσισε να θέσει σε πώληση αυτό το εντυπωσιακό πείραμα των Αυστριακών με την τιμή να τίθεται στις 195.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Στα τεχνικά και σχεδιαστικά του χαρακτηριστικά, το αμάξωμα έρχεται από το 1303, το Super Beetle. Προδίδεται όμως ότι είναι Porsche στην πραγματικότητα λόγω της χαρακτηριστικής ζάντας και των αεραγωγών στο πλάι.

Ο όρος Beetle σταματάει στην εμφάνιση. Κατά τα άλλα, το αυτοκίνητο είναι μία Boxster S του 2000. Κινητήρας, κιβώτιο, σασί, φρένα, ντεπόζιτο, πορτμπαγκάζ και άλλα, έρχονται όλα απευθείας από το δημοφιλές roadster της Porsche.

Advertisement

Η CarMaxx Classics τροποποίησε ελαφρώς τον 6κύλινδρο εν σειρά των 3,2 λίτρων στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να αποδίδει 270 ίππους αντί για τους 247 με τους οποίους βγήκε από το εργοστάσιο τότε η Boxster.

Το εντυπωσιακό σε αυτήν την αλλαγή, είναι ότι κατάφεραν αυτό το Super Beetle να κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5 δευτερόλεπτα, δηλαδή περίπου 1,5 δευτερόλεπτο ταχύτερα από την ορίτζιναλ Porsche.

Advertisement

Η Schroeder-Classics δοκίμασε το αυτοκίνητο και επιβεβαίωσε ότι ουδεμία σχέση έχει οδηγικά με τον «Σκαραβαίο», μόνο του μοιάζει. Κινείται και έχει αίσθηση Boxster, με μικρή εξαίρεση τη θέση οδήγησης.

Το αυτοκίνητο έχει διανύσει μόλις 2.000 χιλιόμετρα αυτά τα 10 χρόνια και ομολογουμένως φαίνεται, διότι είναι σε άριστη κατάσταση.

Advertisement

Με 195.000 ευρώ, πιθανότατα να κάνει και απόσβεση στον αγοραστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό το περιπολικό Σκαραβαίος είναι… εγκληματικά χαριτωμένο!
Εμφανίστηκε ο ηλεκτρικός Σκαραβαίος
Φουντώνουν οι φήμες για ηλεκτρικό Beetle