Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Τα κλασικά Mini θα βιώνουν δεύτερη νιότη

Ελλάδα 8:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Τα κλασικά Mini θα βιώνουν δεύτερη νιότη

ΝΕΑ

Επίσημο: Τα κλασικά Mini θα βιώνουν δεύτερη νιότη

ΝΕΑ

Η MINI προλειαίνει το έδαφος για τη μετάβασή της στο καθεστώς της ηλεκτρικής κινητικότητας, μέσω της δημιουργίας του τμήματος MINI Recharged.

Advertisement
Advertisement

Γέφυρα ανάμεσα στο λαμπρό παρελθόν και το συναρπαστικό μέλλον της αποφάσισε να υψώσει η MINI, σκορπώντας χαμόγελα σε όσους αντιμετωπίζουν την ηλεκτροκίνηση από μια ρομαντική σκοπιά, δίχως να αδιαφορούν για όσα έπονται.

Το βρετανικό brand ανακοίνωσε τη σύσταση της υπο-ομάδας MINI Recharged, η οποία θα δραστηριοποιείται σε restomod κατασκευές, με «καμβά» τα κλασικά Mini και συγκεκριμένα όσα παρήχθησαν το διάστημα 1959-2000.

Μέσω του τμήματος οι Recharged, οι λάτρεις της κλασικής σχεδιαστικής φόρμας των Mini θα μπορούν να τους χαρίσουν μια δεύτερη ευκαιρία ζωής, μεταμοσχεύοντάς τους… μια ηλεκτρική καρδιά.

Advertisement
Advertisement

Τη θέση του τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα (A-Series) θα παίρνει ένα ηλεκτρομοτέρ των 122 ίππων, που θα επιτρέπει στα αναγεννημένα μοντέλα να ολοκληρώνουν το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 9,0 δευτερόλεπτα.

Για την τροφοδότηση του ηλεκτροκινητήρα θα φροντίζει μια υψηλής τάσης μπαταρία. Η εκτιμώμενη αυτονομία των 160 χλμ. σίγουρα δεν εντυπωσιάζει, αλλά σύμφωνα με τη MINI, επιτρέπει στους οδηγούς να κινηθούν άκοπα εντός των αστικών κέντρων, δίχως να υπόκεινται σε κυκλοφοριακούς περιορισμούς.

Advertisement

Η εταιρεία, με έδρα της το εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη, διασφαλίζει ότι οι μετατροπές θα είναι αναστρέψιμες, μιας και ο «αυθεντικός κινητήρας (εσωτερικής καύσης) κάθε οχήματος θα φυλάσσεται, ώστε να μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί», σε περίπτωση που κάποιος μετανιώσει.

Advertisement

Παράλληλα, η μετατροπή δεν θα αλλοιώσει το design των εμβληματικών μοντέλων, πέρα από την προσθήκη μιας θύρας φόρτισης, αλλά και ενός επικαιροποιημένου πίνακα οργάνων, ο οποίος ωστόσο θα ακολουθεί ένα ρετρό σχεδιαστικό μοτίβο.

Σημειώνεται ότι αφορμή για τη σύστημα του τμήματος MINI Recharged ήταν τα εγκωμιαστικά σχόλια που απέσπασε το one-off ηλεκτρικό ΜΙΝΙ ΕV, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης το 2018.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι η MINI έχει ανακοινώσει πως από το 2030 θα παράγει αποκλειστικά 100% ηλεκτρικά μοντέλα, εγκαταλείποντας οριστικά και αμετάκλητα τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Video: Ανανεωμένο MINI John Cooper Works
Καθοδόν η νέα γενιά του MINI hatch – Τι περιμένουμε
Αποκάλυψη: Δείτε το ολοκαίνουργιο Mini!