Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως θα περιγράφατε το πρώτο ρωσικό ηλεκτρικό;

Ελλάδα 19:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως θα περιγράφατε το πρώτο ρωσικό ηλεκτρικό;

ΝΕΑ

Πως θα περιγράφατε το πρώτο ρωσικό ηλεκτρικό;

ΝΕΑ

Οι Ρώσοι μπαίνουν και αυτοί στην ηλεκτρική εποχή, με ένα αυτοκίνητο που μοιάζει να προέκυψε μετά από μεγάλη κατανάλωση βότκας.

Advertisement
Advertisement

Το περίεργο πρωτότυπο ηλεκτρικό όχημα με την ονομασία “Amber” έχει κερδίσει την προσοχή στο Reddit και σε άλλες πλατφόρμες του διαδικτύου, με τον ειρωνικό τίτλο του «Δολοφόνου των Tesla».

Φέρεται να προέρχεται από το Πολυτεχνείο της Μόσχας, το ασυνήθιστο αυτό δημιούργημα έχει ως στόχο να εδραιώσει την παρουσία ηλεκτρικών οχημάτων στη ρωσική αγορά, αν και έχει προκαλέσει ευρεία κριτική για την αντισυμβατική του εμφάνιση.

Τα πάντα πάνω του είναι περίεργα και πολλοί λένε ότι τελικά το Multipla μπροστά του μοιάζει με το απαύγασμα της σχεδιαστικής τέχνης.

Advertisement
Advertisement

Οι παράξενες αναλογίες, τα περίεργα φωτιστικά σώματα ακόμα και οι δύο θύρες φόρτισης από την πλευρά του συνοδηγού, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι έχουμε να κάνουμε με κάτι εντελώς πρωτόλειο και άκομψα φτιαγμένο.

Το γεγονός ότι δεν έχει καθόλου πίσω παράθυρα το κάνει να μοιάζει με ένα μικροσκοπικό φορτηγάκι. Διαθέτει επίσης ενσωματωμένα σκαλοπάτια στα μαρσπιέ.

Το αυτοκίνητο έχει πιθανώς ένα πακέτο μπαταριών ενσωματωμένο στο πάτωμα, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει το ψηλό κάτω τμήμα. Οι τροχοί είναι δυσανάλογα μικροί σε σχέση με τον όγκο του αμαξώματος.

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Amber είναι μια εσωτερική ρωσική δημιουργία με ελάχιστα εξωτερικά εξαρτήματα, εκτός από εκείνα που πιθανόν να προέρχονται από την Κίνα λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, και αναμένεται να παραχθεί από την Avtotor, μια ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία, το 2025.

Η εγκατάσταση παρήγαγε στο παρελθόν μοντέλα με τα σήματα BMW, Ford και Kia, προτού οι κυρώσεις αναγκάσουν τις δυτικές αυτοκινητοβιομηχανίες να αποσυρθούν.

Advertisement

Ωστόσο, οι λεπτομερείς προδιαγραφές, όπως η χωρητικότητα της μπαταρίας, οι ηλεκτροκινητήρες, η ισχύς εξόδου ή η διαμόρφωση του συστήματος μετάδοσης κίνησης, παραμένουν άγνωστες, αφήνοντας πολλά σχετικά με το όχημα στο μυστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως η Ιαπωνία μπαίνει από την… πίσω πόρτα στην Ρωσία
Του τα πήραν όλα του Ρώσου ολιγάρχη
Ουκρανός τηλεφωνεί σε… Ρώσους να του φτιάξουν το τανκ! (+video)