Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς θα ονομάζεται το επερχόμενο… ηλεκτρικό Toyota RAV4;

Ελλάδα 1:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς θα ονομάζεται το επερχόμενο… ηλεκτρικό Toyota RAV4;

ΝΕΑ

Πώς θα ονομάζεται το επερχόμενο… ηλεκτρικό Toyota RAV4;

ΝΕΑ

Όσο αδειάζει η κλεψύδρα για την παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της Toyota για την Ευρώπη, τόσο περισσότερο φουντώνει η φημολογία.

Advertisement
Advertisement

«Ηλεκτρική επίθεση» ετοιμάζει η Toyota, η οποία έχει στα σκαριά 6 νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, τα οποία θα μπουν στην παραγωγή μέχρι και το 2025.

Τον προηγούμενο Σεπτέμβριο η ιαπωνική εταιρεία κατοχύρωσε μια σειρά από νέες ονομασίες σε Ευρώπη και ΗΠΑ που έφεραν το ακρωνύμιο “BZ” μαζί με έναν αριθμό. Σημειώνεται πως το “BZ” αποτελεί τα αρχικά της ονομασίας “Beyond Zero”, του στρατηγικού πλάνου δηλαδή της Toyota που αφορά την ηλεκτρική κινητικότητα.

Πρόκειται για τις ονομασίες BZ1, BZ2, BZ3, BZ4 και BZ5.  Ανάμεσα σε αυτές το μικρότερο μοντέλο αναμένεται να ονομαστεί BZ1, ενώ το κριτήριο του μεγέθους υιοθετείται και για την ονοματοδοσία των BZ2, BZ3, ΒΖ5 κ.ο.κ.

Advertisement
Advertisement

Πρεμιέρα με το… ηλεκτρικό RAV4

Όπως έχει γίνει γνωστό μέσω πολλών teaser φωτογραφιών και βίντεο, το πρώτο από τα 6 μοντέλα θα παρουσιαστεί στις 19 Απριλίου και θα βασίζεται πάνω στη νέα πλατφόρμα e-TNGA, η οποία έχει εξελιχθεί από κοινού με τη Subaru.

Advertisement

Σύμφωνα, μάλιστα, με τη γαλλική ιστοσελίδα L’Argus, θα ακούει στο όνομα “BZ4X”. Το “BZ” αναφέρεται στο πλάνο “Beyond Zero”, το “X” στην crossover μορφή του, ενώ το “4” στις διαστάσεις του, οι οποίες θα είναι αντίστοιχες με αυτές του RAV4.

Θα κοσμείται από στενά οριζόντια φώτα, κλειστή μάσκα, έναν προφυλακτήρα με χρωμιωμένα στοιχεία, ενώ το λογότυπο της εταιρείας στην άκρη του καπό θα έχει γαλάζιο φόντο, γνωστοποιώντας την ηλεκτρική του προσωπικότητα.

Advertisement

Θα κατασκευάζεται στην Ιαπωνία, και δεν αποκλείεται να ενσωματώνει δύο ηλεκτρικά μοτέρ μέγιστης συνδυαστικής ισχύος 300 ίππων . Η μπαταρία, τέλος, φαίνεται πως θα έχει ενεργειακή χωρητικότητα 75 kWh με την αυτονομία να φτάνει τα 500 km.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η πιο περίεργη Toyota Celica στον κόσμο είναι από την Ουγκάντα
Η Toyota Celica κλείνει τα 50
Πόσο κοστίζει η Toyota Corolla GR Sport στην Ελλάδα;

Advertisement