Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς θα μοιάζουν οι ηλεκτρικές Alfa Romeo;

Ελλάδα 13:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς θα μοιάζουν οι ηλεκτρικές Alfa Romeo;

ΝΕΑ

Πώς θα μοιάζουν οι ηλεκτρικές Alfa Romeo;

ΝΕΑ

Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι Alfa Romeo έχουν μείνει ιστορικές είναι η σχεδίασή τους. Τι θα γίνει για αυτές του μέλλοντος;

Advertisement
Advertisement

Παρατηρώντας τους φίλους της Alfa Romeo, μπορείς να ξεχωρίσεις κυρίως τρία δεδομένα αναφορικά με την αγαπημένη τους μάρκα: Νοσταλγία, ανυπομονησία και προβληματισμό.

Για τη νοσταλγία, είναι κατανοητό. Η ανυπομονησία έχει να κάνει με το πότε επιτέλους η ιταλική εταιρεία θα παρουσιάσει τα νέα μοντέλα της για να «κλείσει το στόμα» όσων την (κατα)κρίνουν τόσο καιρό για το γεγονός ότι έχει μείνει πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό της.

Advertisement
Advertisement

Ο προβληματισμός τους αφορά στο πώς θα δείχνουν και πώς θα είναι σχεδιασμένα τα καινούργια αυτοκίνητά της (τα οποία, προσεχώς, θα είναι και αμιγώς ηλεκτρικά). Θα παραπέμπουν στο ένδοξο παρελθόν της εταιρείας ή θα «θυσιαστούν» στη μόδα της θεωρούμενης καινοτομίας και της τάσης για την επί τούτω διαφοροποίηση, σπάζοντας τους δεσμούς με τη σχεδιαστική ιστορία της;

Αναφορικά με το τελευταίο, την απάντηση έδωσε ο Alejandro Mesonero-Romanos, ο επικεφαλής Σχεδιασμού της Alfa Romeo. Σε συνέντευξη που έδωσε στο βρετανικό Top Gear, υποσχέθηκε ότι τα μελλοντικά, αμιγώς ηλεκτροκίνητα, μοντέλα της θα διατηρήσουν την ίδια φιλοσοφία η οποία προκαλεί έντονα συναισθήματα και κάνει τα οχήματά της να είναι όμορφα και να διακρίνονται διαχρονικά.

Advertisement

Συγκεκριμένα, ο Mesonero-Romanos δήλωσε σχετικά: «Ο εξηλεκτρισμός, αλλάζει τον τρόπο που ένα όχημα παίρνει κίνηση, όμως ο χαρακτήρας, το στυλ και οι αξίες θα παραμείνουν. Το να σχεδιαστεί επιτηδευμένα ένα όχημα μόνο και μόνο για να δείχνει ότι είναι ηλεκτροκίνητο δεν έχει νόημα, κατά την άποψή μου. Εμείς δεν πρόκειται να πούμε “εντάξει, είναι ένα ηλεκτρικό όχημα, ας το κάνουμε να δείχνει διαφορετικό απλώς επειδή είναι τέτοιο”».

Advertisement

Όπως είναι γνωστό, η Alfa Romeo προγραμματίζει να παρουσιάσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της το 2024 το οποίο θα είναι ένα crossover μικρότερων διαστάσεων από την Tonale. Αυτό θα διατίθεται και με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το σχέδιο του Ομίλου Stellantis, στον οποίο ανήκει, είναι να μετατραπεί η Alfa Romeo σε μια εταιρεία η οποία από το 2027 και έπειτα θα κατασκευάζει αμιγώς ηλεκτρικά νέα μοντέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα όσα γνωρίζουμε για τις νέες Alfa Romeo
Η Alfa Romeo ετοιμάζει συλλεκτικό supercar
Έτσι θα είναι η ανανεωμένη Alfa Romeo Giulia