Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως θα λεγεται η διάδοχος της Lotus Elise;

Ελλάδα 1:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως θα λεγεται η διάδοχος της Lotus Elise;

ΝΕΑ

Πως θα λεγεται η διάδοχος της Lotus Elise;

ΝΕΑ

Περίπου δύο χρόνια μετά το οριστικό τέλος παραγωγής του, το εμβληματικό μοντέλο της μάρκας, βρίσκεται ξανά στην… πρώτη σελίδα.

Advertisement
Advertisement

Στα 25 χρόνια της εμπορικής της πορείας, η Lotus Elise όχι απλώς άφησε το αποτύπωμά της, αλλά έγινε συνώνυμο του κεντρομήχανου και πανάλαφρου fun to drive sportscar.

Και όταν το 2022, η βρετανική μάρκα έριξε τους τίτλους τέλους (όπως και για την Evora) πολλοί λάτρεις του αυτοκινήτου αναρωτήθηκαν «εάν θα υπάρξει, έστω, ηλεκτρικός διάδοχος» ή αν το τέλος είναι οριστικό.

Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι το project είχε προσωρινά «παγώσει», μετά το περσινό «διαζύγιο» με την Alpine, για την από κοινού εξέλιξη σπορ μοντέλων. Όπως, όμως, είναι αλήθεια ότι έχει επανεκκινήσει και μάλιστα πολύ δυναμικά…

Advertisement
Advertisement

Με την κωδική ονομασία Type-135, η Lotus ετοιμάζει ένα αμιγώς ηλεκτρικό sports car, το οποίο θα παρουσιαστεί μέσα στο 2025, αλλά θα διατεθεί προς πώληση στους πελάτες το 2027! Τόσο το μοντέλο που θα διαδεχθεί την Elise, όσο και αυτό που θα πάρει τη θέση της Evora, θα βασιστούν στην νέα πλατφόρμα E-sports, η οποία σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, μπορεί να υποστηρίξει ιπποδυνάμεις από 469 έως και 872 ίππους.

Η τιμή του επερχόμενου, όπως επιβεβαιώνεται από στελέχη της μάρκας, θα πλησιάζει στις 90.000 ευρώ (75.000 αγγλικές λίρες) και ο στόχος πωλήσεων είναι οι 10.000-15.000 μονάδες ετησίως, σε παγκόσμια κλίμακα. Το μοντέλο, όπως και όλα μελλοντικά projects της Lotus, θα κατασκευαστεί στο Hethel του Norfolk.

Advertisement

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Διευθυντή της βρετανικής μάρκας, Μάικ Τζόνστον: «Η μόνη είδηση που μπορώ να σας δώσω είναι ότι το όνομα θα αρχίζει από Ε».

Εντούτοις, φρόντισε να δώσει ακόμα μία, η οποία αφορά στην έλευση ενός ηλεκτρικού SUV, ίσως και μέσα στο έτος, το οποίο αναμένεται να τοποθετηθεί στη γκάμα κάτω από την Eletre.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε την Lotus Eletre
H Emeya είναι η νέα ηλεκτρική λιμουζίνα της Lotus (+video)
Εμφανίστηκε στην Ευρώπη η Lotus Eletre – Πότε έρχεται στην Ελλάδα;