Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Emeya είναι η νέα ηλεκτρική λιμουζίνα της Lotus (+video)

Ελλάδα 3:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Emeya είναι η νέα ηλεκτρική λιμουζίνα της Lotus (+video)

ΝΕΑ

H Emeya είναι η νέα ηλεκτρική λιμουζίνα της Lotus (+video)

ΝΕΑ

Το πολυτελές σεντάν έχει πολλά κοινά με το ηλεκτρικό SUV της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

H Lotus παρουσίασε την Emeya, την πρώτη της ηλεκτρική λιμουζίνα και ναυαρχίδα της γκάμας της, η κανονική παραγωγή της οποίας θα ξεκινήσει μέσα στην επόμενη χρονιά.

Όπως είναι λογικό και αναμενόμενο μοιράζεται πολλά με την Eletre, το ηλεκτρικό SUV της μάρκας. Τόσο σε τεχνολογικό επίπεδο όσο και σε αισθητικό, μιας και εδώ ακολουθείται η ίδια λογική με τις έντονες ακμές και γωνίες.

Κατά τα άλλα υπάρχουν κρυφές χειρολαβές, κάμερες αντί για εξωτερικούς καθρέφτες και πολλά ενεργά αεροδυναμικά στοιχεία, όπως οι γρίλιες του εμπρός αεραγωγού, ο διαχύτης και η πίσω αεροτομή.

Advertisement
Advertisement

Το εσωτερικό είναι μινιμάλ, με μια μεγάλη οθόνη, κατά πάσα πιθανότητα 15,1 ιντσών καθώς η Lotus δεν έχει ανακοινώσει λεπτομέρειες και έναν μικρό ψηφιακό πίνακα οργάνων. Το τιμόνι έχει επίπεδο πάνω και κάτω μέρος, οι επενδύσεις είναι από αλκαντάρα ή δέρμα Nappa και τα διακοσμητικά στοιχεία από ανθρακόνημα.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει και ένα ηχοσύστημα της KEF, καθώς και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη πνευματική ανάρτηση η οποία, σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία, «ρυθμίζεται 1.000 φορές το δευτερόλεπτο».

Advertisement

Το σύστημα πρόωσης αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες που εξασφαλίζουν την τετρακίνηση και αποδίδουν συνδυαστικά 918 ίππους και 985 Nm, καθώς και μια μπαταρία 102 kWh που φορτίζει μέχρι και με 350 kW.

Advertisement

Έτσι με φόρτιση μόλις 5 λεπτών εξασφαλίζεται αυτονομία 150 χιλιομέτρων, ενώ σε 18 λεπτά έχει φτάσει στο 80% της συνολικής χωρητικότητας της μπαταρίας.

Φυσικά οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε μόλις 2,78 δεύτερα και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 256 χλμ./ώρα, που παραδόξως είναι μικρότερη από αυτή του SUV Lotus Eletre R (265 χλμ./ώρα).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε έρχεται στην Ελλάδα η Lotus Emira των 2.000 κυβικών;
Πως η Lotus θα ανταγωνιστεί την Porsche
Πόσο κοστίζει η Eletre, το ηλεκτρικό SUV της Lotus; (+video)