Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς στρίβει υπό πίεση η νέα Mercedes S-Class; (+video)

Ελλάδα 17:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς στρίβει υπό πίεση η νέα Mercedes S-Class; (+video)

ΝΕΑ

Πώς στρίβει υπό πίεση η νέα Mercedes S-Class; (+video)

ΝΕΑ

Η Mercedes S-Class έχει καθιερωθεί ως η επιτομή της ασφάλειας, ενσωματώνοντας κορυφαίες τεχνολογίες. Πώς, όμως, συμπεριφέρεται στην πράξη, όταν χρειαστεί να αποφύγει κάποιο εμπόδιο;

Advertisement
Advertisement

Αν ένα μοντέλο αποτελεί το σημείο αναφοράς της Mercedes, αυτό δεν είναι άλλο από την S-Class. Η πολυτελής λιμουζίνα πρόσφατα πέρασε στη νέα της γενιά, διακρινόμενη για τις κορυφαίες τεχνολογίες της.

Η Mercedes S-Class έχει ξεκινήσει να διατίθεται εμπορικά και έχει ήδη βρεθεί στο «μικροσκόπιο» αρκετών δημοσιογραφικών Μέσων της Ευρώπης που εξέτασαν τη συμπεριφορά του μοντέλου στην άσφαλτο (θα ακολουθήσει και η δική μας δοκιμή).

Ένα από αυτά είναι και το ισπανικό km77, γνωστό για τα moose tests (γνωστά και ως τεστ αποφυγής ταράνδου) που διενεργεί. Οι συνάδελφοί μας από την Ιβηρική χερσόνησο έκατσαν, λοιπόν, πίσω από το τιμόνι της S-Class, εξετάζοντας το πώς στρίβει υπό πίεση.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για την έκδοση S 400 d 4Matic (sedan) με τον εξακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα των 3,0 λτ., απόδοσης 350 PS και 700 Nm ροπής. Ο εξοπλισμός του μοντέλου περιλαμβάνει την αερανάρτηση Airmatic, δεν ενσωματώνεται, όμως, το σύστημα τετραδιεύθυνσης που βελτιώνει τη σταθερότητα της λιμουζίνας στις υψηλές ταχύτητες.

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του km77, η S-Class άφησε πολύ καλές εντυπώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του τεστ, με τις κλίσεις του αμαξώματος να είναι περιορισμένες, παρά το μεγάλο βάρος της λιμουζίνας.

Advertisement

Η πρώτη προσπάθεια στο βίντεο στα 77 χλμ./ώρα ήταν ανεπιτυχής, κάτι που αποδίδεται στη μη εξοικείωση του οδηγού με το όχημα.

Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο όταν ο οδηγός ενεργοποίησε το πρόγραμμα οδήγησης “Sport+” που μειώνει την απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος  και «σκληραίνει» την ανάρτηση.

Advertisement

Η Mercedes S-Class είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά, με αρχική τιμή 137.570 ευρώ (έκδοση S 350 d). Η έκδοση S 400d 4Matic που πρωταγωνιστεί βίντεο ξεκινά από τα 155.170 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΕΠΙΣΗΣ:
To Top 10 της νέας Mercedes EQS (VIDEO)
H Mercedes γιορτάζει τα 100 χρόνια της Maybach με μια ειδική έκδοση της S-Class
Στις 10 Μαΐου η παρουσίαση της νέας Mercedes EQT

Advertisement