Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς η Ford θα προστατεύει το σκύλο μας από τον καύσωνα

Ελλάδα 18:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς η Ford θα προστατεύει το σκύλο μας από τον καύσωνα

ΝΕΑ

Πώς η Ford θα προστατεύει το σκύλο μας από τον καύσωνα

ΝΕΑ

Στη Ford, αναπτύσσουν ένα σύστημα το οποίο θα αναγνωρίζει την ύπαρξη σκύλου στο εσωτερικό του οχήματος και θα ενεργεί ανάλογα για να αποτρέψει δυσάρεστες καταστάσεις.

Advertisement
Advertisement

Η καλοκαιρινή ζέστη -και ιδίως οι συνθήκες καύσωνα– δεν ενοχλεί ή ταλαιπωρεί μόνο εμάς. Το ίδιο ισχύει και για τον αγαπημένο μας σκύλο.

Η ύπαρξή του τετράποδου φίλου μας στο αυτοκίνητο πρέπει να γίνεται με κάθε προφύλαξη και με τους απαραίτητους κανόνες για να αποτραπεί η περίπτωση να πάθει θερμοπληξία.

Κάποιες φορές αφήνουμε τον σκύλο μας στο αυτοκίνητο μέχρι να «πεταχτούμε για να κάνουμε τη δουλειά μας» (sic), γεγονός που μπορεί να αποβεί δυσάρεστο ή και μοιραίο γι’ αυτόν σε περίπτωση έντονης ζέστης. Σύμφωνα με τους ειδικούς το ζώο μπορεί να πάθει θερμοπληξία σε χρονικό διάστημα μόλις έξι λεπτών.

Advertisement
Advertisement

Οι άνθρωποι της Ford έχουν αρχίσει και εξελίσσουν ένα σύστημα το οποίο θα αναγνωρίζει την ύπαρξη σκυλιού εντός του οχήματος ενόσω λείπουν από αυτό ο οδηγός και οι επιβάτες.

Όπως ανακοινώθηκε, η συλλογιστική τους για την ανάπτυξη και δημιουργία του είναι να επωφεληθούν από την ύπαρξη αισθητήρων ή και καμερών εντός του οχήματος οι οποίοι χρησιμοποιούνται ήδη από άλλα συστήματα προειδοποίησης και ενημέρωσης των επιβατών του.

Advertisement

Σύμφωνα με τη Ford, οι αισθητήρες ή οι κάμερες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την αναγνώριση ύπαρξης σκύλου εντός του αυτοκινήτου. Έτσι, έχουν αρχίσει την εξέλιξη του απαραίτητου λογισμικού χάρη στο οποίο θα αποτρέπεται να πάθει κάτι κακό το ζώο όταν μείνει μόνο του, κλεισμένο στο εσωτερικό του οχήματος.

Η εταιρεία κατέθεσε αίτηση κατάχωσης ευρεσιτεχνίας για το συγκεκριμένο σύστημα. Όπως αναφέρει, αυτό θα αναγνωρίζει την ύπαρξη του σκύλου στο όχημα είτε από τον τρόπο κίνησής του ή της στάσης του είτε από την ανάλυση της διαμόρφωσης της σπονδυλικής στήλης του.

Advertisement

Όταν το σύστημα διαπιστώσει ότι το ζώο έχει μείνει μόνο του εντός του οχήματος για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, θα ενεργοποιεί τον κλιματισμό για να μειώσει την εσωτερική θερμοκρασία.

Επίσης, θα αναγνωρίζει τη στάση του. Εάν το σκυλί στέκεται κοντά στο παράθυρο ή εάν παραμένει ξαπλωμένο για ώρα θα ξεκλειδώνει και θα ανοίγει τις πόρτες του αυτοκινήτου για να βγει εκτός αυτού ή για να έχει πρόσβαση κάποιος περαστικός και να το βοηθήσει, αντίστοιχα.

Advertisement

Επίσης, το σύστημα θα χρησιμοποιεί και τις κάμερες που τυχόν υπάρχουν στο αμάξωμα του αυτοκινήτου για να ανοίγει την πόρτα και να εισέρχεται ο σκύλος στο αυτοκίνητο, όταν αντιληφθεί ότι το ζώο στέκεται πλάι σε αυτό.

Βεβαίως, η Ford θα ορίσει παραμέτρους για το πώς θα γίνεται αυτό ώστε να μην λειτουργεί το σύστημα και όταν πλησιάσει στο όχημα κάποιος άλλος ή αδέσποτος σκύλος. Έτσι, ο ιδιοκτήτης του ζώου θα πρέπει να εισάγει στο σύστημα φωτογραφίες του ώστε να επιτρέπεται η είσοδος στο αυτοκίνητο μόνο του καταχωρισμένου σε αυτό τετράποδου φίλου μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται μια νέα Mustang (+video)
Πρόγραμμα Ford Plus για την απόκτηση του Puma
Σκύλος και αυτοκίνητο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε