Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ηλεκτροκίνηση βάζει τίτλους τέλους στο Ford Fiesta

Ελλάδα 12:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ηλεκτροκίνηση βάζει τίτλους τέλους στο Ford Fiesta

ΝΕΑ

Η ηλεκτροκίνηση βάζει τίτλους τέλους στο Ford Fiesta

ΝΕΑ

Η ηλεκτροκίνηση έρχεται να ανατρέψει όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα. Ακόμα και να οδηγήσει σε αποστρατεία ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Ευρώπης.

Advertisement
Advertisement

Όσο οι εταιρίες προχωρούν ολοταχώς προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας τους, τόσο θα βρισκόμαστε μπροστά σε τέτοιους δύσκολους “αποχαιρετισμούς”. Στην περίπτωσή μας, η Ford βάζει τίτλους τέλους για το Fiesta για να κάνει χώρο ώστε να προχωρήσει στην παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων.

Η εταιρία ανακοίνωσε και επίσημα πλέον ότι στις 7 Ιουλίου τα τελευταία δύο Fiesta θα αφήσουν την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στην Κολωνία.

Εκεί η Ford πρόκειται να ξεκινήσει να παράγει το νέο ηλεκτρικό Explorer, οπότε δεν υπήρχε χώρος για να παραμείνει στην παραγωγή και το Fiesta.

Advertisement
Advertisement

Τα δύο τελευταία Fiesta θα πάνε στο μουσείο της εταιρίας, ένα στην Γερμανία και ένα στην Αγγλία.

Το Fiesta βρίσκεται στην παραγωγή από το 1976 και υπήρξε για πολλές δεκαετίες ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μικρά μοντέλα. Αλλά και μία μεγάλη επιτυχία για την εταιρία σε πολλές αγορές της Ευρώπης.

Τα τελευταία χρόνια όμως υπήρχε μία κάμψη. Και παράλληλα η Ford (όπως και οι άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες) στρέφονται σε πιο επικερδείς κατηγορίες.

Advertisement

Πάντως το Fiesta δεν είναι το μοναδικό Ford που ολοκληρώνει τον κύκλο του. Ήδη έχει σταματήσει το Mondeo, ενώ μετά τα πολυμορφικά S-Max και Galaxy που διέκοψαν και αυτά σειρά έχει και το Focus που αναμένεται να μην περάσει σε νέα γενιά μετά το 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Fiesta: Υβριδική τεχνολογία και σπορ δυναμισμός
Πόσο πιο ακριβά είναι τα μικρά SUV από τα αντίστοιχα supermini;
Θα πρέπει να ξεχάσουμε τα μικρά και φθηνά αυτοκίνητα;

Advertisement