Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προσομοιωτής simracing βοηθά ασθενείς στην ανάρρωση

Ελλάδα 20:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Προσομοιωτής simracing βοηθά ασθενείς στην ανάρρωση

ΝΕΑ

Προσομοιωτής simracing βοηθά ασθενείς στην ανάρρωση

ΝΕΑ

Αντιμετωπίζοντας την πρόκληση της αποκατάστασης μετά από σοβαρούς τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη, οι ασθενείς αντιμετωπίζουν έντονο ψυχολογικό άγχος, ιδίως όταν προετοιμάζονται να οδηγήσουν ξανά.

Advertisement
Advertisement

Στην Ισπανία, η Ford σε συνεργασία με το Fundación ONCE και την Team Fordzilla δημιούργησαν έναν προσομοιωτή simracing, που αναπτύχθηκε από την Hi-Speed Simulators, για να βοηθήσει τους ασθενείς του Εθνικού Νοσοκομείου Παραπληγικών στο Τολέδο να ξεπεράσουν αυτά τα εμπόδια.

Ο προσομοιωτής χρησιμοποιεί τις ίδιες τεχνολογίες που εφαρμόζονται από τη Ford Adapta στα προσαρμοσμένα οχήματά της, προκειμένου να βελτιώσει την κινητικότητα ατόμων με αναπηρία.

Μέσω αυτού του προσομοιωτή, οι ασθενείς μπορούν να ασκηθούν με ασφάλεια σε εικονικούς δρόμους, να εξοικειωθούν με την αίσθηση της οδήγησης και να μάθουν να χρησιμοποιούν τα προσαρμοσμένα χειριστήρια.

Advertisement
Advertisement

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα είναι το τιμόνι με δακτύλιους, που επιτρέπει την επιτάχυνση και επιβράδυνση χωρίς πεντάλ, μια ανεξάιτια εμπειρία για τους περισσότερους οδηγούς. Ο προσομοιωτής προσφέρει στους ασθενείς τη δυνατότητα να δοκιμάσουν αυτήν τη λύση σε έναν ασφαλή εικονικό χώρο πριν το πράξουν στον πραγματικό κόσμο, κατασκευάζοντας έτσι εμπιστοσύνη και βοηθώντας τους να ξαναβρούν την αυτοπεποίθηση πίσω από το τιμόνι.

Ο προσομοιωτής έχει καθιερωθεί ως μόνιμο εργαλείο στο Εθνικό Νοσοκομείο Παραπληγικών, συνεχίζοντας να βοηθά τα άτομα με τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη να προετοιμάζονται σωματικά και ψυχολογικά, επανέρχοντας στο μυαλό τους την ελπίδα της οδήγησης στο μέλλον.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Ford αποκάλυψε τη Mustang GT4 στο Spa
Τέρμα γκάζι με Ford Mustang Shelby GT500 (+video)
Το νέο Ford Ranger Wildtrak στην Ελλάδα (+τιμές)

Advertisement