Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η θρυλική Toyota Celica επιστρέφει;

Ελλάδα 16:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η θρυλική Toyota Celica επιστρέφει;

ΝΕΑ

Η θρυλική Toyota Celica επιστρέφει;

ΝΕΑ

Η επιθυμία και η επιρροή του… πεισματάρη προέδρου της Toyota, έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο.

Advertisement
Advertisement

Μια αναγεννημένη Toyota Celica συζητείται ως μέρος μιας νέας εποχής ηλεκτρικών σπορ αυτοκινήτων από τον Ιάπωνα κατασκευαστή. η οποία θα περιλαμβάνει και την επιστροφή του MR2.

Στα τέλη του 2021, ο πρόεδρος και τότε διευθύνων σύμβουλος της Toyota, Ακίο Τογιόντα, επιβεβαίωσε τις εταιρικές προθέσεις για τα 15 από τα 30 ηλεκτρικά αυτοκίνητα που η εταιρεία σκοπεύει να διαθέσει μέχρι το 2030, ως μέρος του σχεδίου της να πουλάει 3,5 εκατομμύρια EVs παγκοσμίως.

Ο Πρόεδρος Τογιόντα, ο οποίος δεν έχει πλέον εκτελεστικές αρμοδιότητες στην Toyota, αλλά εξακολουθεί να ασκεί τεράστια επιρροή στην εταιρεία και τη στρατηγική της, είπε στο Toyota Times ότι θα ήθελε να δει μια επιστροφή για την Celica και ότι θα ενημερώσει τα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας για τον διακαή πόθο του. Ένα μοντέλο, που θα ενσαρκώνει όλη τη νέα φιλοσοφία της ηλεκτροκίνησης (αρχιτεκτονική, χειροκίνητο κιβώτιο για EV, ακόμα και αυτόνομη οδήγηση, με την τεχνολογία steer-by-wire) και θα τη συνδυάζει με το ένδοξο παρελθόν της φίρμας.

Advertisement
Advertisement

Ως λάτρης των αγώνων, ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από τη συγκρότηση και την επέκταση του τμήματος επιδόσεων Gazoo Racing, το οποίο έχει λανσάρει τα GR Supra , GR Yaris , GR Corolla και GR86 με αξιομνημόνευτα αποτελέσματα.

Δεδομένου ότι η διάρκεια παραγωγής του GR86 είναι περιορισμένη, θα υπάρχει χώρος για ένα σπορ μοντέλο στη μελλοντική γκάμα της Toyota και η νέα αρχιτεκτονική EV μπορεί να φιλοξενήσει κίνηση στους πίσω τροχούς, καθώς και κίνηση στους εμπρός και όλους τους τροχούς, ανάλογα με τον τύπο του οχήματος.

Ως εκ τούτου, η ηλεκτρική επιστροφή για την Celica, όπως έχει γίνει με το MR2, γίνεται εύκολα αντιληπτή και τα χαμόγελα των ενεργών υψηλόβαθμών στελεχών της εταιρείας, στο άκουσμα του ονόματος του θρυλικού μοντέλου, μπορεί και να σημαίνουν πολλά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ανάκληση μαμούθ για Toyota
Ποια εταιρεία πουλάει τα περισσότερα επαγγελματικά;
Νέο Toyota C-HR: Ασφαλές και φιλικό στο περιβάλλον όσο ποτέ