ΝΕΑ

Ποια εταιρεία πουλάει τα περισσότερα επαγγελματικά;

Ελλάδα 4:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποια εταιρεία πουλάει τα περισσότερα επαγγελματικά;

ΝΕΑ

Ποια εταιρεία πουλάει τα περισσότερα επαγγελματικά;

ΝΕΑ

Με θετικό πρόσημο κινείται η αγορά των επαγγελματικών οχημάτων στην Ελλάδα το διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου.

Advertisement
Advertisement

Η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων παρουσιάζει σημαντική άνοδο. Όπως διαβάσατε σε άρθρο του Newsauto, το μήνα Οκτώβριο η ποσοστιαία αύξηση άγγιξε το 45,1% συγκριτικά με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

Οι επιδόσεις στις ταξινομήσεις αφορούν στα επιβατικά αλλά όπως φαίνεται το ίδιο καλά, αναφορικά με τις πωλήσεις, πηγαίνουν και τα επαγγελματικά οχήματα.

Από την αρχή του χρόνου μέχρι και τον Οκτώβριο και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Newsauto, οι πωλήσεις άγγιξαν τις 8.603 μονάδες, όταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (Ιανουαρίου – Οκτωβρίου), ήταν στις 8.070.

Advertisement
Advertisement

Η ποσοστιαία αύξηση άγγιξε το 6,6% και όπως δείχνει η αγορά θα συνεχίσει με θετικό πρόσημο μέχρι τέλος του έτους.

Ford, Toyota και Peugeot

Στην κορυφή βρίσκεται η Ford με 1.661 μονάδες και μερίδιο αγοράς 19,3%. Ακολουθεί η Toyota με 1.643 και μερίδιο 19,1%, ενώ η Peugeot με 1.448 ταξινομήσεις αγγίζει σε ποσοστό το 16,8%. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, οι τρεις αυτές μάρκες είναι οι μόνες που έχουν ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των 1.000 μονάδων ενώ και οι τρεις μαζί αγγίζουν σε ποσοστό το 55.2%.

Advertisement

Πιο κάτω βρίσκεται η Fiat με 973 πωλήσεις, η Citroen με 662 και η Opel με 584. Την δεκάδα συμπληρώνουν οι μάρκες, VW, Isuzu, Renault και Suzuki.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ιδού τα 15 πιο οικονομικά καινούργια αυτοκίνητα στην Ελλάδα
Ένα Ford Ranger για τις… φαβέλες
Το Toyota FJ Bruiser θα τρελάνει κόσμο! (+video)