Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Toyota C-HR: Ασφαλές και φιλικό στο περιβάλλον όσο ποτέ

Ελλάδα 23:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο Toyota C-HR: Ασφαλές και φιλικό στο περιβάλλον όσο ποτέ

ΝΕΑ

Νέο Toyota C-HR: Ασφαλές και φιλικό στο περιβάλλον όσο ποτέ

ΝΕΑ

Το νέο Toyota C-HR διαθέτει την προηγμένη σουίτα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού, του γνωστού από ακριβότερα μοντέλα της φίρμας, Toyota Safety Sense.

Advertisement
Advertisement

Η εμβέλεια και η λειτουργικότητά τους τώρα έχουν επεκταθεί προκειμένου να παρέχουν ακόμη μεγαλύτερη προστασία στους επιβάτες από πολλούς κοινούς κινδύνους ατυχημάτων και να μειώσουν το άγχος του οδηγού.

Σημαντική εξέλιξη στο νέο μοντέλο της Toyota είναι και η νέα λειτουργία Acceleration Suppression που επιβραδύνει κάθε ξαφνική χρήση του γκαζιού όταν ανιχνεύεται κίνδυνος σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα.

Επίσης, το νέο σύστημα Proactive Driving Assist (PDA) λειτουργεί σε χαμηλές ταχύτητες, παρέχοντας ομαλή επιβράδυνση όταν ο οδηγός αφήνει το γκάζι καθώς πλησιάζει ένα πιο αργό προπορευόμενο όχημα ή εισέρχεται σε στροφή. Παρέχει επίσης Υποβοήθηση Διεύθυνσης (Steering Assist), που αναγνωρίζει μία επερχόμενη στροφή μπροστά και προσαρμόζει τη ροπή διεύθυνσης για να βοηθήσει τον οδηγό να στρίψει πιο ομαλά και σταθερά.

Advertisement
Advertisement

Οι ιδιοκτήτες του νέου Toyota C-HR απολαμβάνουν πλέον ένα προηγμένο πακέτο ασφάλειας, το οποίο περιλαμβάνει υπερσύγχρονα συστήματα όπως, Lane Change Assist με Front Cross Traffic Alert, Κάμερα Παρακολούθησης Οδηγού (Driver Monitor Camera) που ενισχύει την απόδοση του EDSS, Αυτόματο Σύστημα Μεγάλης Σκάλας Φώτων (Automatic High-Beam System) με έλεγχο της κάμερας για την προσαρμογή της κατανομής του φωτός και, όπου το επιτρέπουν οι τοπικοί κανονισμοί, hands-free οδήγηση για αυτόματη παρακολούθηση του προπορευόμενου οχήματος σε μποτιλιάρισμα με συνεχείς στάσεις-εκκινήσεις.

Εκτός από τα παραπάνω, σημειώστε επίσης πως έχουν ληφθεί εκτεταμένα μέτρα για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τη μεγαλύτερη χρήση ανακυκλωμένων υλικών, υποστηρίζοντας τη βιωσιμότητα και την έννοια της κυκλικής οικονομίας.

Advertisement

Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το νέο Toyota C-HR έχει διπλάσια ποσότητα ανακυκλωμένων πλαστικών – που χρησιμοποιούνται σε περισσότερα από 100 διαφορετικά εξαρτήματα. Μεταξύ αυτών είναι ένα νέο ύφασμα για την επένδυση των καθισμάτων που κατασκευάζεται από ανακυκλωμένα μπουκάλια PET.

Advertisement

Οι προφυλακτήρες διαμορφώνονται από ένα νέο υλικό ρητίνης που χρωματίζεται εκ των προτέρων στο καλούπι – μια καινοτομία που αναμένεται να εξοικονομήσει εκατοντάδες τόνους CO2. Περαιτέρω εξοικονόμηση έχει επιτευχθεί στο νέο C-HR με την υιοθέτηση μιας νέας αυτοματοποιημένης διαδικασίας βαφής που χρησιμοποιεί χρώματα με βάση το νερό και με τη χρήση ενός νέου υλικού μη ζωικής προέλευσης ως εναλλακτική λύση στο δέρμα για το κάλυμμα του τιμονιού.

Έχουν επίσης ληφθεί μέτρα σε σχεδίαση και τεχνολογία για τη μείωση του βάρους του αυτοκινήτου, όπως οι νέοι χάλυβες υψηλής αντοχής και η νέα πανοραμική οροφή. Η σταθερή πανοραμική οροφή διαθέτει επιστρώσεις για μείωση των επιπέδων ακτινοβολούμενης θερμικής ενέργειας και υπέρυθρης ακτινοβολίας, οι οποίες διατηρούν τη θερμότητα στο εσωτερικό της καμπίνας το χειμώνα και αποτρέπουν την υπερβολική ανάπτυξη θερμοκρασίας σε ηλιόλουστο καλοκαιρινό καιρό.

Advertisement

Έτσι, αποφεύγεται η ανάγκη για συμβατικό σκίαστρο, εξοικονομώντας 5 kg βάρους, βελτιώνοντας τον χώρο για το κεφάλι κατά 3 cm και μειώνοντας την ανάγκη χρήσης του κλιματισμού για τη διατήρηση μιας ευχάριστης θερμοκρασίας.

Δεν είναι τυχαίο πως το νέο Toyota C-HR διαπρέπει στους τομείς της ασφάλειας αλλά και της ευαισθησίας που χαρακτηρίζει την εταιρία σε ότι αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, στο περιορισμένο αποτύπωμα σε άνθρακα και στα ανακυκλώσιμα υλικά.

Μην ξεχνάμε όμως και την εμπλοκή της εταιρίας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό κάτι που αποδεοκνύει και την σπορ πτυχή της Toyota. Γι’ αυτό λοιπόν τον λόγο το νέο Toyota C-HR έδωσε δυναμικό παρών την πρώτη μέρα του EKO Ράλλυ Ακρόπολις, κερδίζοντας τον θαυμασμό και τα κολακευτικά σχόλια όλων των θεατών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο Toyota C-HR αλλάζει άρδην τα δεδομένα
Αυτή η Toyota GR Supra είναι ο ορισμός της συλλεκτικής
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Toyota C-HR