Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς μπορεί το νέο iPhone 14 να σου σώσει τη ζωή;

Ελλάδα 16:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς μπορεί το νέο iPhone 14 να σου σώσει τη ζωή;

ΝΕΑ

Πώς μπορεί το νέο iPhone 14 να σου σώσει τη ζωή;

ΝΕΑ

Η Apple, παρουσίασε το iPhone 14 το οποίο διαθέτει μια εφαρμογή, η οποία δύναται να είναι σωτήρια για κάποιον που θα εμπλακεί σε ατύχημα.

Advertisement
Advertisement

Είναι σαφές ότι η Apple θα εξακολουθεί να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να παραμένει στην πρωτοπορία και του βιομηχανικού κλάδου των smartphones. Η δημιουργία και η παρουσίαση του νέου iPhone 14, μεταξύ άλλων, διαθέτει ενσωματωμένη μια εφαρμογή, η οποία μπορεί να συμβάλλει στην έγκαιρη διάσωση του οδηγού και των επιβατών ενός οχήματος.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία, το καινούργιο κινητό τηλέφωνο έχει την εφαρμογή «Crash Detection», όπως ονομάζεται, η οποία αντιλαμβάνεται την περίπτωση που ένας οδηγός εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, χάρη στο ενσωματωμένο επιταχυνσιόμετρο το οποίο μπορεί να μετρήσει δυνάμεις έως και 256 g και σε ένα εξελιγμένο γυροσκόπιο.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την Apple, οι αισθητήρες που υπάρχουν στη συσκευή -και αφορούν σε αυτά- «συνεργάζονται» με τα ενσωματωμένα βαρόμετρο, μικρόφωνο και το σύστημα GPS. Όταν αυτά καταγράψουν δυνάμεις επιβράδυνσης και ήχους που ταιριάζουν με αυτές που αναπτύσσονται σε περίπτωση σύγκρουσης.

Όταν συμβεί αυτό, το iPhone 14 κάνει αυτόματα κλήση έκτακτης ανάγκης ακόμα και στην περίπτωση που ο οδηγός ή και οι επιβάτες έχουν χάσει τις αισθήσεις τους ή έχουν εγκλωβιστεί και δεν μπορούν να φτάσουν το κινητό τηλέφωνό τους.

Advertisement

Η εφαρμογή «Crash Detection» λειτουργεί και με το Apple Watch που φορά κάποιος στο χέρι του στο οποίο εμφανίζεται η ένδειξη «διεπαφή κλήσης έκτακτης ανάγκης», σε περίπτωση σύγκρουσης.

Advertisement

Όπως ανακοίνωσε η Apple, η εφαρμογή «Crash Detection» εξελίχθηκε και δημιουργήθηκε έπειτα από περισσότερες από ένα εκατομμύριο ώρες δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες κίνησης στον δρόμο. Μάλιστα, για την ολοκλήρωσή της, η εταιρεία χρησιμοποίησε πολλά δεδομένα από αναλύσεις συγκρούσεων οχημάτων, ώστε να καλύπτει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος περιπτώσεων και να είναι αξιόπιστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι εμποδίζει τις εταιρείες να χρησιμοποιήσουν το νέο Apple CarPlay;
Δεκάδες εφαρμογές απειλούν τα κινητά μας -Ποιες πρέπει να σβήσουμε τώρα
Η Apple ψώνισε από την Lamborghini