Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche: Πιο πολλές ειδικές εκδόσεις

Ελλάδα 6:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche: Πιο πολλές ειδικές εκδόσεις

ΝΕΑ

Porsche: Πιο πολλές ειδικές εκδόσεις

ΝΕΑ

Η Porsche ανακοίνωσε ότι εντός της χρονιάς η εταιρεία θα δημιουργήσει ειδικές εκδόσεις των μοντέλων της οι οποίες θα είναι αριθμημένες και συλλεκτικές, βάσει του προγράμματος «Sonderwunsch».

Advertisement
Advertisement

Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος ο Oliver Blume, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen όπως και Διευθύνων Σύμβουλος της Porsche.

To κορυφαίο στέλεχος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας δήλωσε σχετικά: «Επεκτείνουμε το κατασκευαστικό χαρτοφυλάκιό μας με νέα σχέδια για τη δημιουργία sports cars. Επίσης, θα επικεντρωθούμε στις ειδικές εκδόσεις οι οποίες θα διευρύνουν το πρόγραμμα “Sonderwunsch” στο μέλλον».

Τι σημαίνει αυτό; Κάθε μία Porsche δεν πρέπει απλώς να διατηρεί τον κορυφαίο σπορ χαρακτήρα της. Πρέπει να φέρνει λεφτά στα ταμεία της εταιρείας. Πολλά λεφτά. Αυτός είναι και ο λόγος που δημιουργεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα ειδικές εκδόσεις των μοντέλων της, κυρίως της 911.

Advertisement
Advertisement

Το αποτέλεσμα είναι πλέον δεδομένο. Ό,τι και να κάνει η εταιρεία, θα το (ξε)πουλήσει. Το θέμα είναι ποιο είναι το όριο που θέτουν κάθε φορά τα στελέχη της, αφενός για να διατηρήσουν την αποκλειστικότητα κάθε έκδοσης και αφετέρου για να ασχοληθούν με το επόμενο σχέδιό τους.

Εκτός των εξοπλιστικών εκδόσεων, πρόσφατα είδαμε και τη δημιουργία εκδόσεων των μοντέλων της οι οποίες δεν υπήρχαν ως τώρα. Για παράδειγμα, η πρόσφατη 911 Dakar. Η ύπαρξή της ως αγωνιστικό όχημα είχε νόημα. Όμως, η κατασκευή της και η πώλησή της σαν μια crossover έκδοση του θρυλικού αυτοκινήτου, ενός οχήματος που διακρίνεται για την οδική συμπεριφορά του στον δρόμο και στην πίστα, φαντάζει παράταιρη για την ιστορία του και για τους λάτρεις τού μοντέλου.

Advertisement

Όμως, από τη στιγμή που οι λογιστές διαδραματίζουν τον ρόλο τους, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα συναισθηματισμού. Εφόσον υπάρχουν πολλοί πελάτες της Porsche οι οποίοι είναι ευχαρίστως διατεθειμένοι να πληρώσουν μεγάλα ποσά για να αποκτήσουν ένα όχημα το οποίο είναι εξατομικευμένο, δεν υπάρχει θέμα.

Το πρόγραμμα «Sonderwunsch» ξεκίνησε τη δεκαετία τού 1970 και αφορά στη δυνατότητα που παρέχει η εταιρεία τού Zuffenhausen στους πελάτες της να αποκτήσουν ένα πιο ξεχωριστό αυτοκίνητο, ακόμα και να δημιουργήσουν το αποκλειστικά δικό τους.

Advertisement

Ο Oliver Blume είπε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να ικανοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τις επιθυμίες και τον τρόπο ζωής των πελατών μας απ’ όσο το κάνουμε τώρα, ξεπερνώντας τις προσδοκίες τους ξανά και ξανά».

Εντός της χρονιάς, η Porsche αναμένεται να παρουσιάσει την καινούργια 911 Speedster καθώς και μια πιο «σκληροπυρηνική» εκτός δρόμου έκδοση της Cayenne. Ας μην ξεχνάμε ότι εφέτος συμπληρώνονται 75 χρόνια από την παρουσίαση της 356, του πρώτου μοντέλου της, με την οποία ξεκίνησε ο θρύλος τής εταιρείας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως προέκυψε το σήμα της Porsche;
Συγκριτική δοκιμή: Mercedes-AMG SL 63 vs Porsche 911 Turbo Cabriolet
Η Porsche γιορτάζει τα 75 της (+video)