Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche: Η ανασκόπηση του 2023 με τεχνητή νοημοσύνη (+video)

Ελλάδα 11:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche: Η ανασκόπηση του 2023 με τεχνητή νοημοσύνη (+video)

ΝΕΑ

Porsche: Η ανασκόπηση του 2023 με τεχνητή νοημοσύνη (+video)

ΝΕΑ

Η Porsche δημιούργησε ένα εντυπωσιακό βίντεο με την πλήρη ανασκόπηση ενός επετειακού έτους.

Advertisement
Advertisement

Με την επίδειξη της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης, η Porsche αποφάσισε να κάνει μία ανασκόπηση του 2023 παρουσιάζοντας σε όλους τους λάτρεις της μάρκας τί έκανε κατά τη διάρκεια της χρονιάς που έκλεισε τα 75 χρόνια ζωής.

Επιβλητικά μοντέλα του παρόντος, επιτυχίες του παρελθόντος, επιστροφή στις ρίζες και νύξη για το τί έπεται στο μέλλον. Αυτό είναι το «μενού» του εντυπωσιακού βίντεο που δημιούργησε η γερμανική εταιρεία. Ας δούμε όμως το παρόν, όσα παρουσίασε η δημοφιλής αυτοκινητοβιομηχανία το οσονούπω… περασμένο έτος.

Advertisement
Advertisement

Τον Μάιο, η Porsche αποκάλυψε την 718 Spyder RS με τον 6κύλινδρο της 911 GT3. Τον Νοέμβριο, λάνσαρε τη νέα Panamera με τους 670 ίππους και τελική ταχύτητα 314 χλμ./ώρα. Και ας μην ξεχνάμε φυσικά, την plug-in υβριδική Cayenne Turbo E-Hybrid που δοκιμάσαμε ήδη και στην Ελλάδα.

Κανένα από τα παραπάνω μοντέλα δεν μπορεί να συγκριθεί όμως με την Porsche 911 GT3 R Rennsport, το «θηρίο» των 612 ίππων που κατασκευάστηκε για χρήση αποκλειστικά στην πίστα και η τιμή του είναι… επταψήφια, ενώ πρόκειται να κατασκευαστούν μόλις 77 μονάδες του.

Το πιο εντυπωσιακό μέρος του βίντεο βέβαια, είναι το Mission X. Παρουσιάστηκε τον Ιούνιο και θέλει να μης δείξει τι ετοιμάζει η Porsche για τ0 μέλλον.

Advertisement

Θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και η εξελιγμένη αεροδυναμική του θα εξασφαλίζει διπλάσια κάθετη δύναμη σε σχέση με την 911 GT3. Είναι ένα δύσκολο πρότζεκτ που η Porsche θέλει πολύ να φέρει εις πέρας, ώστε να συνεχίσει την κληρονομιά της ακόμα και μέσω της ηλεκτροκίνησης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Porsche Cayenne E-Hybrid
Η «συνταγή» της Porsche που ντοπάρει την Taycan Turbo S
Όλα γίνονται ηλεκτρικά, η Porsche 911 επιμένει κλασικά!