Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche 911 GT2 RS: Νέα βασίλισσα της «Πράσινης Κόλασης» (+video)

Ελλάδα 14:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche 911 GT2 RS: Νέα βασίλισσα της «Πράσινης Κόλασης» (+video)

ΝΕΑ

Porsche 911 GT2 RS: Νέα βασίλισσα της «Πράσινης Κόλασης» (+video)

ΝΕΑ

Η ταχύτερη 911 παραγωγής που κατασκεύασε ποτέ η Porsche άλωσε το Nurburging Nordschleife και αναδείχθηκε σε ταχύτερο street-legal car.

Advertisement
Advertisement

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει η Porsche στην πίστα του Nürburgring Nordschleife. Μετά την ανάδειξη της Cayenne Coupe σε ταχύτερο SUV παραγωγής, σειρά παίρνει η πανίσχυρη 911 GT2 RS η οποία απέσπασε τον τίτλο του γρηγορότερου street-legal αυτοκινήτου..

Το ρεκόρ επετεύχθη από τον εργοστασιακό οδηγό της μάρκας, Lars Kern, στις 14 Ιουνίου. Ο 34χρονος Γερμανός κατάφερε να ολοκληρώσει έναν γύρο συνολικής απόστασης 20,832 χλμ. μέσα σε μόλις σε 6 λεπτά και 43,300 δευτερόλεπτα, εκθρονίζοντας την Mercedes-AMG GT Black Series που είχε σημειώσει χρόνο 6:48.047.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche 911 GT2 RS που έγραψε το όνομά της με χρυσά γράμματα ενσωμάτωνε το πακέτο Manthey Performance Kit. Αυτό περιλαμβάνει μια σειρά αεροδυναμικών βοηθημάτων όπως είναι κάποια επιπλέον πτερύγια στο εμπρόσθιο spoiler, έναν τροποποιημένο διαχύτη, μια ειδικά διαμορφωμένη πίσω πτέρυγα και αεριζόμενα πίσω δισκόφρενα. Σε ταχύτητα τα 200 χλμ./ώρα, τα παραπάνω προσθέτουν 21 κιλά κάθετης δύναμης εμπρός και 107 κιλά πίσω.

Επιπροσθέτως, έχουν τοποθετηθεί 20/21 ιντσών (εμπρός/πίσω) ζάντες μαγνησίου, επικουρούμενες από χαρακτούς ατσάλινους δίσκους, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ (εμπρός) και αγωνιστικού τύπου τακάκια. Τα παραπάνω επιτρέπουν την εξοικονόμηση 11,4 κιλών βάρους, κάτι που διευκόλυνε την απόπειρα κατάρριψης του ρεκόρ.

Advertisement

«Με αυτά τα καινούρια εξαρτήματα, καταφέραμε να κάνουμε αυτό το εξαιρετικό αυτοκίνητο ακόμα καλύτερο», ανέφερε ο Andreas Preuninfer, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την εξέλιξη όλων των GT μοντέλων της Porsche. «H 911 GT2 RS με το πακέτο Manthey Performance Kit ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες των πελατών που θέλουν να πάνε με το αυτοκίνητό τους στην πίστα», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως η Porsche 911 GT2 RS ενσωματώνει έναν boxer 6κύλινδρο 3,8 lt. ο οποίος παράγει 700 PS και 750 Nm ροπής. Το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 2,8 δλ., με την τελική να φτάνει τα 340 χλμ./ώρα.

Advertisement

Όσοι ενδιαφέρονται για το πακέτο Manthey Performance Kit, μπορούν να το βρουν στη σειρά αξεσουάρ Porsche Tequipment.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το βίντεο της Porsche Taycan Cross Turismo κόβει την ανάσα!
Porsche 911 “κόσμημα” από τη Singer
Αυτή είναι η νέα Porsche 911 GTS (+video)

Advertisement