Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche Cayenne Coupe: Το ταχύτερο SUV στην Πράσινη Κόλαση (+video)

Ελλάδα 6:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche Cayenne Coupe: Το ταχύτερο SUV στην Πράσινη Κόλαση (+video)

ΝΕΑ

Porsche Cayenne Coupe: Το ταχύτερο SUV στην Πράσινη Κόλαση (+video)

ΝΕΑ

Δείτε τη νέα Cayenne Coupe να σπάει τα χρονόμετρα στην πίστα του Nürburgring Nordschleife και να ανακηρύσσεται το ταχύτερο SUV παραγωγής στην περιβόητη πίστα.

Advertisement
Advertisement

To αυτοκίνητο που βλέπετε έχει ένα ελαφρύ καμουφλάζ επειδή η Cayenne Coupe βρίσκεται λίγο πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια της ανανεωμένης facelift εκδοχής της. Προς το παρόν η Porsche δεν έχει ανακοινώσει περισσότερα για τη νέα έκδοση του μοντέλου που έσπασε το ρεκόρ στην γερμανική πίστα, αλλά εικάζεται πως θα είναι η έκδοση Turbo με έναν αναβαθμισμένο τετράλιτρο twin-turbo V8 που για την περίσταση θα αποδίδει περίπου 640 άλογα με μια αύξηση της ισχύος κατά 90 ίππους.

Μέχρι να μάθουμε τα επίσημα στοιχεία, το ρεκόρ που σημειώθηκε πρόσφατα και που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο αποτελεί μια πολύ καλή προβολή για το γερμανικό SUV που είναι πλέον το ταχύτερο παραγωγής στο Nürburgring. Αξιοσημείωτο είναι πως το προηγούμενο κατείχε το Audi RS Q8 με την Porsche να το κατεβάζει κατά τέσσερα ολόκληρα δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Το ρεκόρ έγινε από τον Lars Kern, τον εργοστασιακό οδηγό της Porsche, ο οποίος κατάφερε να ολοκληρώσει ένα γύρο συνολικής απόστασης 20,832 χιλιομέτρων στο θρυλικό Nürburgring Nordschleife μέσα σε 7 λεπτά και 38,925 δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με την Porsche, το αυτοκίνητο που έκανε το ρεκόρ είναι ακριβώς όπως της έκδοσης που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους με τη μόνη διαφορά πως για λόγους ασφαλείας είχε τοποθετηθεί ένα roll-cage, ενώ χρησιμοποιήθηκαν ειδικά εξελιγμένα (για το μοντέλο) ελαστικά Pirelli P Zero Corsa σε τροχούς 22 ιντσών.

Advertisement

«Από τα πρώτα μέτρα στο Nordschleife, με  αυτό το Cayenne μπαίνεις στον πειρασμό να γυρίσεις και να βεβαιωθείς ότι πράγματι κάθεσαι σε ένα ευρύχωρο SUV. Η υψηλή ακρίβεια του τιμονιού και ο σταθερός πίσω άξονας μου έδωσαν μεγάλη αυτοπεποίθηση στο σημείο Hatzenbach. Υπάρχουν πολλές ανωμαλίες στην πίστα αλλά το σασί έχει εξαιρετικό έλεγχο. Το σύστημα μετάδοσης είναι εντυπωσιακό και προσφέρει ιδανικές αλλαγές των ταχυτήτων», είπε ο Lars Kern, ο οποίος είχε μεγάλη συμμετοχή στην εξέλιξη του αυτοκινήτου.

Advertisement

«Η Cayenne που έκανε το ρεκόρ βασίζεται στην Cayenne Turbo Coupé, σχεδιάστηκε για να έχει τα βέλτιστα διαμήκη και πλευρικά δυναμικά χαρακτηριστικά», σύμφωνα με τον Stefan Weckbach, Αντιπρόεδρο Product Line Cayenne. «Το ρεκόρ στο Nordschleife επιβεβαιώνει τις δυνατότητες της νέας έκδοσης του SUV μας, που ταυτόχρονα προσφέρει και υψηλά επίπεδα άνεσης στην καθημερινότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέα Porsche 911 GT3 Touring (+video)
Δοκιμή: Porsche Taycan Turbo S Cross Turismo
Νέο ρεκόρ από την Porsche Taycan (video)