Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche 356C ανακαλύπτεται μετά από 44 χρόνια

Ελλάδα 2:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche 356C ανακαλύπτεται μετά από 44 χρόνια

ΝΕΑ

Porsche 356C ανακαλύπτεται μετά από 44 χρόνια

ΝΕΑ

Mια Porsche 356C του 1965 βρέθηκε μετά από 44 χρόνια πλήρους ακινησίας σε ένα γκαράζ.

Advertisement
Advertisement

H Porsche 356C παρουσιάστηκε το 1964 και είναι η πιο ολοκληρωμένη και σύγχρονη τεχνολογικά έκδοση του πρώτου μοντέλου της γερμανικής εταιρίας πριν την έλευση της 911. Ίσως να μην είναι δημοφιλής όσο η 911 όμως δεν παύει να θεωρείται ένα εξαιρετικά σημαντικό μοντέλο στους κύκλους των συλλεκτών, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που δεν έχει αλλοιωθεί από ανθρώπινες επεμβάσεις.

Μια τέτοια είναι και η 356C που θα βρεθεί στο τέλος Ιουλίου στη δημοπρασία της Silverstone Auctions. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που ανακαλύφθηκε μετά από 44 χρόνια ακινησίας σε ένα εγκαταλελειμμένο γκαράζ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται στην περιγραφή του ιστορικού του, το αυτοκίνητο βρισκόταν στο γκαράζ από το 1977 όπου μάλιστα αφέθηκε μετά από μια επισκευή του κινητήρα του. Αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες για το λόγο που εγκαταλείφθηκε από τον ιδιοκτήτη του φαίνεται πως είναι σε αρκετά καλή κατάσταση λαμβάνοντας ως δεδομένο πως ήταν εντελώς παρατημένο για σχεδόν μισό αιώνα.

porsche 356 discovered

Advertisement
Advertisement

Το αυθεντικό μπλε χρώμα έχει αρκετές σκουριές οι οποίες όμως είναι πλήρως επισκευάσιμες ενώ το εσωτερικό αν και ιδιαίτερα σκονισμένο είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Πάντως σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη η περιγραφή αναφέρει πως σε πολλά εξαρτήματα υπάρχει σφραγίδα με ημερομηνία του 1964, κάτι που αποδεικνύει και την αυθεντικότητα τους. Μάλιστα μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και όλα τα έγγραφα συντήρησης στα οποία αναφέρεται και η ολική ανακατασκευή του κινητήρα που έγινε το 1976. Οι προβλέψεις υπολογίζουν πως η τιμή πώλησης που θα πιάσει η 356C στη δημοπρασία θα κυμανθεί μεταξύ 20.000-30.000 λιρών Αγγλίας.

porsche 356 discovered

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα Porsche 911 GTS: Η καταδίωξη (video)
Η Cayenne Turbo GT είναι η πιο ισχυρή οχτακύλινδρη Porsche
Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι μια νέα Porsche 928