Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Cayenne Turbo GT είναι η πιο ισχυρή οχτακύλινδρη Porsche

Ελλάδα 6:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Cayenne Turbo GT είναι η πιο ισχυρή οχτακύλινδρη Porsche

ΝΕΑ

Η Cayenne Turbo GT είναι η πιο ισχυρή οχτακύλινδρη Porsche

ΝΕΑ

Η Porsche Cayenne Turbo GT είναι το αυτοκίνητο που πρόσφατα αναδείχθηκε το πιο γρήγορο SUV στο Nurburgring.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche ολοκλήρωσε, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, τη γκάμα της Cayenne, με μια καινούργια κορυφαία έκδοση, την Turbo GT. Η οποία είναι διαθέσιμη αποκλειστικά ως τετραθέσια Coupe ενώ είναι και η πιο ισχυρή Porsche με V8.

Και αυτό γιατί η απόδοση του bi-turbo των 4.000 κυβικών αυξήθηκε κατά 90 ίππους και 80 Nm σε σχέση με τη στάνταρ Turbo, φτάνοντας συνολικά τους 640 ίππους και τα 850 Nm. Φυσικά ανάλογα κατέβηκε και ο χρόνος για το 0-100 χλμ./ ώρα που εδώ ολοκληρώνεται σε μόλις 3,3 δευτερόλεπτα (-0,6), ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει πλέον τα 300 χλμ./ ώρα.

Advertisement
Advertisement

Για να επιτευχθούν οι παραπάνω τιμές έχουν γίνει πολλές αλλαγές στον V8, από τα turbo μέχρι και τα πιστόνια, ενώ αλλαγές υπάρχουν και στην πνευματική ανάρτηση, η οποία μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά επιπλέον 17 χιλιοστά και είναι ταυτόχρονα και 15% πιο σφιχτή για ακόμα καλύτερο έλεγχο. Σε αυτό βοηθά και το νέο λογισμικό για τις ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αντιστρεπτικές του Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC), το ακόμα πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης και η τετραδιεύθυνση, ενώ καινούργιες είναι και οι ρυθμίσεις του συστήματος ευστάθειας.

Παράλληλα το αυτόματο κιβώτιο Tiptronic S είναι ακόμα πιο γρήγορο, ενώ οι ειδικής σχεδίασης ζάντες είναι των 22 ιντσών και συνδυάζονται με ειδικά για τη συγκεκριμένη έκδοση ελαστικά.

Advertisement

Οπτικά πάντως η νέα Cayenne Coupe Turbo GT ξεχωρίζει και από το ελαφρώς διαφοροποιημένο εμπρός της μέρος, ενώ εκτεταμένη είναι και η χρήση ανθρακονήματος. Στο εσωτερικό υπάρχει πολύ Alcantara καθώς και το νέο σύστημα infotainment της εταιρείας.

Advertisement

Οι πωλήσεις της νέας top Porsche Cayenne θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο και η τιμή της στη Γερμανία θα ξεκινά από τις 196.078 ευρώ. Στη χώρα μας θα είναι ακριβότερη από 250.000 ευρώ, αν λάβουμε υπόψη μας πως η στάνταρ Turbo Coupe ξεκινά από τις 233.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Porsche Cayenne Coupe: Το ταχύτερο SUV στην Πράσινη Κόλαση (+video)
Η Porsche Cayenne E-Hybrid των… 3,8 δευτερολέπτων
Porsche 911 GT2 RS: Νέα βασίλισσα της «Πράσινης Κόλασης» (+video)