Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η μεγάλη κόντρα των muscle cars (+video)

Ελλάδα 5:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η μεγάλη κόντρα των muscle cars (+video)

ΝΕΑ

Η μεγάλη κόντρα των muscle cars (+video)

ΝΕΑ

Τρία από τα ταχύτερα V-8 muscle cars της Αμερικής «κοντράρονται» για την θέση του ταχύτερου αυτοκινήτου στα 400 μέτρα. Δείτε μια Chevrolet Camaro ZL1, ένα Dodge Challenger Hellcat Redeye και μία Ford Mustang Shelby GT500 σε ένα Drag Race.

Advertisement
Advertisement

 

Στην Αμερική οι αγώνες Dragster έχουν τον πρώτο ρόλο. Ο καλύτερος στην ευθεία είναι και ο πιο δυνατός αλλά και ο ταχύτερος. Όπως είναι φυσικό, για την αγορά των muscle cars, η κυριαρχία σε μία τέτοια αναμέτρηση μετράει στο κοινό των ΗΠΑ, που θέλει να μάθει αν το Ford Mustang, είναι ταχύτερο από την Chevrolet Camaro και το Dodge Challenger.

Advertisement
Advertisement

Οι τρεις εταιρίες έχουν ορκισμένους φίλους και εχθρούς και μια τέτοια «μάχη» έχει μεγάλη σημασία ιδιαίτερα όταν αφορά τις κορυφαίες εκδόσεις τους: Mustang Shelby GT500, Camaro ZL1 και Challenger Redeye, τα οποία συνολικά έχουν πάνω από 2.200 ίππους. Την «κόντρα» έστησε το site Edmunds. Μάλιστα για να γίνει πιο πραγματική δεν την έκαναν σε πίστα (με άσφαλτο για drag race) αλλά σε κανονικό κλειστό (στην κυκλοφορία) δρόμο. Το βίντεο του… αγώνα είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικό και σε αυτό αναλύονται οι συνθήκες αλλά και η συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

Advertisement

Η Chevrolet Camaro ZL1 LE (6.200 κ.εκ. V8 με 650 ίππους) είναι το ελαφρύτερο αυτοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο 10 ταχυτήτων.  Το Dodge Challenger είναι η έκδοση SRT Hellcat Redeye Widebody (6.200 κ.εκ. V8 με υπερσυμπιεστή και 797 ίππους) με αυτόματο κιβώτιο και αυτό. Τέλος το Ford Mustang Shelby GT500 έχει το πακέτο CF Track (κάρμπον φάιμπερ πίστα) έχει κινητήρα V8 5.700 κ.εκ. με υπερσυμπιεστή και 760 ίππους. Στο video θα δείτε πως και τα τρία αυτοκίνητα είχαν πρόβλημα πρόσφυσης, παρά το launch control που είχαν. Δείτε το video και τον νικητή.

 

Advertisement