Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ακούστε τον πολεμικό ήχο της Chevrolet Corvette Z06 (video)

Ελλάδα 19:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ακούστε τον πολεμικό ήχο της Chevrolet Corvette Z06 (video)

ΝΕΑ

Ακούστε τον πολεμικό ήχο της Chevrolet Corvette Z06 (video)

ΝΕΑ

Μετά από πολλά χρόνια υποθέσεων και αναμονής η Chevrolet ανακοίνωσε την πρεμιέρα της κορυφαίας Corvette Z06 το προσεχές φθινόπωρο δημοσιεύοντας παράλληλα και ένα video με τις απίθανες ηχητικές επιδόσεις του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Σίγουρα πρόκειται για το supercar που θα βάλει την αμερικάνικη φιλοσοφία στο επίκεντρο του χώρου των υψηλών επιδόσεων παντρεύοντας το θρυλικό όνομα Corvette με την δυναμική ενός V8 κινητήρα 5.5 λίτρων.

Οι φήμες για τη δημιουργία της κεντρομήχανης Corvette Z06 κάνουν το γύρο του διαδικτύου αρκετά χρόνια στο διάστημα των οποίων έχουμε δει και πολλές κατασκοπευτικές φωτογραφίες των πρωτοτύπων εξέλιξης. Φαίνεται όμως πως η αναμονή θα λάβει τέλος το φθινόπωρο όπου τοποθέτησε χρονικά η Chevrolet την επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου. Η ανακοίνωση συνοδεύτηκε μάλιστα από ένα video στο οποίο μια κάμερα τοποθετημένη στη μούρη της Z06 μας δίνει μια πρώτη γεύση από το ηχητικό ρεπερτόριο που θα προσφέρει. Η σκληροπυρηνική έκδοση αναμένεται πως θα διαθέτει μεταξύ άλλων πιο επιθετική αεροδυναμική προσέγγιση στο πλαίσιο της οποίας θα υπάρχει και μια ευμεγέθης πίσω αεροτομή ενώ στο εσωτερικό θα υπάρχουν μπάκετ καθίσματα με το λογότυπο Z06 και πλούσιο διάκοσμο από ανθρακονήματα.

Advertisement
Advertisement

Ο πρωταγωνιστής βέβαια θα βρίσκεται στην πλάτη του οδηγού και δεν είναι άλλος από τον V8 5.5 κινητήρα για τον οποίο η Chevrolet δεν έχει αποκαλύψει ακόμα λεπτομέρειες. Οι φήμες πάντως αναφέρουν πως πρόκειται για έναν κινητήρα που έχει εξελιχθεί παράλληλα με αυτόν των αγωνιστικών Corvette με την απόδοσή του να υπολογίζεται κοντά στους 630 PS και τα 651 Nm ροπής ήτοι σχεδόν 130 PS και 20 Nm επιπλέον της βασικής Corvette που κυκλοφορεί σήμερα.

Πάντως αν αυτές οι υποθέσεις επιβεβαιωθούν η νέα Z06 θα είναι λιγότερο δυνατή από τον προκάτοχό της που είχε 660 PS και 881 Nm ροπής από τον υπερτροφοδοτούμενο V8 6.2 που φορούσε. Ωστόσο προβλέπεται πως η νέα γενιά θα είναι ταχύτερη στην πίστα καθώς η τοποθέτηση του κινητήρα στο κέντρο και όχι μπροστά (όπως στην προηγούμενη Corvette) θα προσφέρει καλύτερη κατανομή βάρους και βελτιωμένα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το εντυπωσιακό κιτ της Vallara μεταμορφώνει τη Chevrolet Corvette C6 (+video)
H Chevrolet Corvette C8 πωλείται σαν ζεστό ψωμί
Ηλεκτρικό pick-up και από την Chevrolet (+video)