Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανανεωμένο Mercedes Vito και eVito με αυτονομία 421 χλμ (+video)

Ελλάδα 7:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανανεωμένο Mercedes Vito και eVito με αυτονομία 421 χλμ (+video)

ΝΕΑ

Ανανεωμένο Mercedes Vito και eVito με αυτονομία 421 χλμ (+video)

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε μια αναβαθμισμένη έκδοση του Vito van, με νέους κινητήρες diesel 2000 κ.εκ. από 102 – 239 ίππους αλλά και μία ηλεκτρική έκδοση με αυτονομία 421 χιλιομέτρων.

Advertisement
Advertisement

 

Ένα όχημα που είναι ένας… εξειδικευμένος επαγγελματίας για το εμπόριο, την καθημερινή  δουλειά και την διασκέδαση: Η επιτυχία του Mercedes-Benz Vito βασίζεται σε πλεονεκτήματα όπως η ευελιξία, η λειτουργικότητα η ισορροπία τιμής / απόδοσης.

Οι νέες εκδόσεις περιλαμβάνουν την ηλεκτρική eVito Tourer με ηλεκτροκινητήρα υψηλής ροπής και με αυτονομία έως 421 χιλιομέτρων καθώς και μία σειρά τετρακύλινδρων πετρελαιοκινητήρων της οικογένειας «OM 654». Τα νέα μοντέλα έχουν οπτικές αλλαγές αλλά και αναβαθμίσεις στα συστήματα ψυχαγωγίας και υποστήριξης. Οι παραγγελίες ανοίγουν  από την 1η  Απριλίου του 2020. Οι τιμές ξεκινούν από 22.598 ευρώ (με 19% Φ.Π.Α. στη Γερμανία) για το Vito panel van με τον εξοπλισμό Worker. Το eVito Tourer θα ακολουθήσει το καλοκαίρι του 2020.

Advertisement
Advertisement

Τα κυριότερα σημεία του Facelift  είναι: Η προσθήκη του ηλεκτρικού eVito Tourer με ισχύ 150 kW και 421 χιλιόμετρα αυτονομία. Για τα συμβατικά Vito οι εξωτερικές αλλάγές επικεντρώνονται στην «μάσκα». Κάτω από το αμάξωμα υπάρχει η νέα γενιά κινητήρων OM 654 (από 102 ως 239 ίππους), Αερανάρτηση (AIRMATIC) και περισσότερη ασφάλεια χάρη στο σύστημα DISTRONIC (ενεργή υποβοήθηση φρεναρίσματος). Στο εσωτερικό άλλαξε το σχήμα των καθισμάτων και οι επενδύσεις τους ενώ στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό προστέθηκε η βελτιωμένη κάμερα αναστροφής, ο ψηφιακός καθρέπτης και το νέο σύστημα infotainment.

Advertisement

Σύμφωνα με την Mercedes το μοτέρ diesel των 2000 κ.εκ. έχει βελτιώσεις ώστε να είναι πιο αποδοτικό και λιγότερο ρυπογόνο από τον προκάτοχό του και επιπλέον να είναι πιο ομαλό στην λειτουργία του και πιο αθόρυβο στο εσωτερικό. Οι κινητήρες συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο εννέα ταχυτήτων. Η σειρά των κινητήρων είναι: Vito 110 CDI (102 ίππων), Vito 114 CDI (136 ίππων), Vito 116 CDI (163 ίππους), Vito 119 CDI (190 ίππων). Τέλος τα Vito Tourer και Vito Mixto (μπορεί να ταξινομηθούν ως επιβατικά) είναι το Vito 124 CDI (με 239 ίππους).

Το Vito είναι το μοναδικό ελαφρύ φορτηγό της κατηγορίας του, που προσφέρεται σε τρία διαφορετικά μήκη αμαξωμάτων, δύο διαφορετικά μεταξόνια κίνηση εμπρός ή πίσω. Έχει ωφέλιμο φορτίο 1.369kg και διαθέτει ποικίλες επιλογές προσαρμογής, όπως ξύλινο πάτωμα καρότσας ή σύστημα για την αγκύρωση του φορτίου.

Advertisement

Mercedes eVito το επόμενο βήμα

Ένα νέο eVito προστέθηκε στην γκάμα διαθέσιμο μόνο στις προδιαγραφές Tourer (επιβατικό μοντέλο ή μεταφοράς προσωπικού). Το ηλεκτρικό μοντέλο έχει μπαταρία 100kW με 421 χλμ αυτονομία. Μπορεί να φορτιστεί στο 80% σε λιγότερο από 45 λεπτά σε ένα ταχυφορτιστή 110kW.

Advertisement