Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλείται ένα από τα DTM αυτοκίνητα του Mika Hakkinen

Ελλάδα 22:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πωλείται ένα από τα DTM αυτοκίνητα του Mika Hakkinen

ΝΕΑ

Πωλείται ένα από τα DTM αυτοκίνητα του Mika Hakkinen

ΝΕΑ

Η Mercedes-AMG από το DTM του 2005 που προσφέρεται προς πώληση, είναι ένα από τα αυτοκίνητα που είχε οδηγήσει ο Mika Hakkinen που τότε συμμετείχε στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού.

Advertisement
Advertisement

Ειδικά για όσους θεωρούν εαυτούς μεγάλους fans του Φινλανδού, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που βγαίνει τώρα προς πώληση, είναι «ιερό δισκοπότηρο».

Η Mercedes-AMG DTM του Mika Hakkinen ψάχνει για νέο ιδιοκτήτη και όπως όλοι μπορούν εύκολα να καταλάβουν, δεν μπορεί να είναι φθηνή και οι προβλέψεις κάνουν λόγο για 7ψήφιο νούμερο προκειμένου να αλλάξει χέρια. Η αγγελία για την πώληση του αυτοκινήτου, όπως συνηθίζεται σε αυτού του είδους τις πωλήσεις, δεν αναφέρει τιμή και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνήσουν με την εταιρεία που έχει αναλάβει την πώληση. Το 2005 ήταν μια καλή χρονιά του Γερμανικού Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού, με οδηγούς όπως οι M. Ekstrom, G. Paffett και J. Alesi να ανταγωνίζονται για το πρωτάθλημα των οδηγών.

Ήταν μια καλή χρονιά και για τη Mercedes-Benz ιδιαίτερα, καθώς είδε τα αυτοκίνητά της να κερδίζουν τους 8 από τους συνολικά 11 αγώνες εκείνης της χρονιάς, με την Audi να κερδίζει τους τρεις εναπομείναντες. Ο Gary Paffett κέρδισε και τον τίτλο εκείνη τη χρονιά, με τον Mattias Ekstrom στη δεύτερη και τον Tom Kristensen στην τρίτη θέση. Ο Bernd Schneider ήταν τέταρτος και o Mika Hakkinen ακολούθησε στην πέμπτη θέση. Το αυτοκίνητο που πωλείται τώρα, είναι αυτό με τον αριθμό πλαισίου RS 05-12, το οποίο αποδείχθηκε αρκετά ανταγωνιστικό το 2005. Ο Mika Hakkinen πήρε με αυτό την 3η θέση στο δεύτερο αγώνα στο Lausitzring και μετά πάλι με αυτό, κέρδισε τον αγώνα στη μυθική Βέλγικη πίστα του Spa.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας του αυτοκινήτου είναι V8 με περιεχόμενη γωνία 90 μοιρών και χωρητικότητα 4,0 λίτρων, με τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο και απόδοση περίπου 475 ίππους. Η μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς γίνεται μέσω ενός άξονα από ανθρακόνημα, ο συμπλέκτης είναι με τριπλό δίσκο και το κιβώτιο είναι σειριακό 6 σχέσεων. Τα φρένα είναι και αυτά από κεραμικά υλικά και οι τροχοί έχουν διάμετρο 18 ιντσών. Αυτό το αυτοκίνητο έχει δεχτεί τις περιποιήσεις του Mercedes-Benz Motorsport Department πριν από επτά χρόνια, ενώ στη συνέχεια πωλήθηκε σε έναν ιδιοκτήτη αγωνιστικής ομάδας από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Από τις πίστες του DTM στο γκαράζ σας
Τι καινούριο φέρνει η ηλεκτρική Mercedes EQS;
Στο DTM Red Bull και Albon!

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement