Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Από τις πίστες του DTM στο γκαράζ σας

Ελλάδα 4:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Από τις πίστες του DTM στο γκαράζ σας

ΝΕΑ

Από τις πίστες του DTM στο γκαράζ σας

ΝΕΑ

Αν θέλατε πάντα να έχετε έναν πραγματικό αγωνιστικό αυτοκίνητο του Γερμανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού (DTM), τώρα είναι η μοναδική ευκαιρία. Πωλείται μια Mercedes AMG C63 DTM έναντι 1,28 εκατομμυρίων ευρώ

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα πλεονεκτήματα της πώλησης είναι πως το αυτοκίνητο διατίθεται από τον έμπορο πολυτελών οχημάτων Swabian Mechatronik. Έτσι δεν χρειάζεται να… εκτεθείτε σε μία δημοπρασία.

Τα χρόνια των χρυσών πρωταθλημάτων στους αγώνες αυτοκινήτων έχουν τελειώσει. Ξεκινώντας αυτή τη σεζόν, το DTM επιστρέφει με σημαντικά μειωμένο κόστος, αλλά με τα πιο αργά αυτοκίνητα της κατηγορίας GT3. Στο μέλλον, οι οπαδοί σίγουρα θα θυμούνται (με λίγη θλίψη) τα παλιά, θεαματικά μοναδικά πρωτότυπα αγωνιστικά, τα οποίοι χτίστηκαν σύμφωνα με τους «κανονισμούς της κατηγορίας 1».

Advertisement
Advertisement

Ταχύτητα, μοναδικές προδιαγραφές και μόλις δύο ή τρία οχήματα, χωρίς σκέψη για το κόστος. Αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά της κατηγορίας 1 και ένα από αυτά τα οχήματα κυκλοφόρησε τώρα προς πώληση σε ιδιώτες. Είναι η Mercedes AMG C63 DTM, την οποία οδήγησε ο πρώην οδηγός της Formula 1, Pascal Wehrlein το 2018. Ο συναθλητής του στην ομάδα, Gary Paffett, είχε κερδίσει τον τίτλο εκείνη την χρονιά με το αδελφό αυτοκίνητο. Εκείνη την χρονιά η Mercedes γιόρτασε επίσης τα πρωταθλήματα ομάδων και κατασκευαστών.

Το Silver Arrow, κατασκευάστηκε το 2014 με αριθμό πλαισίου RS15-012 και χρησιμοποιήθηκε από τη σεζόν του 2015. Στα τρία πρώτα του χρόνια, οδηγός του ήταν ο Robert Wickens, ο Καναδός κατάφερε να διεκδικήσει τέσσερις νίκες στο DTM με αυτό το αυτοκίνητο.

Advertisement

Πριν το αυτοκίνητο παραδοθεί στον Wehrlein, έπρεπε να προσαρμοστεί στους νέους κανονισμούς για τη σεζόν του 2018. Εκείνη την εποχή, οι αλλαγές αφορούσαν κυρίως την αεροδυναμική. Οι μηχανικοί, που ήταν υπεύθυνοι για τις αγωνιστικές εκδόσεις προσπάθησαν να μειώσουν την αεροδυναμική βοήθεια κατά ένα τρίτο κάτι που έκανε τα αγωνιστικά αυτοκίνητα λίγο πιο αργά, αλλά αύξησαν το ποσοστό σφάλματος και την προσπέραση. Μπορείτε να αναγνωρίσετε το πακέτο aero 2018 από τη «μάσκα» η οποία ειδικά για την AMG έχει κάθετες περσίδες.

Advertisement

Η Mercedes αποσύρθηκε εντελώς από το DTM μετά το πρωτάθλημα του 2018 για να συμμετάσχει στην Formula E. Η απόκτηση αυτού του αυτοκινήτου εκτός από τις επιδόσεις έχει και την μοναδικότητα, να είναι ένα τετράτροχο από την τελευταία γενιά αυτοκινήτων τουρισμού. Έτσι ο αγοραστής αποκτά έτσι ένα πραγματικό κομμάτι της ιστορίας της Mercedes-AMG.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τιμή ρεκόρ για σπάνια Mercedes-Benz CLK DTM AMG
Πως θα έδειχνε σήμερα μια Mercedes 190E Evo II;
Mercedes 190E μόνο στην όψη