Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε το ηλεκτρικό που κερδίζει ακόμα και Formula 1 (+video)

Ελλάδα 1:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε το ηλεκτρικό που κερδίζει ακόμα και Formula 1 (+video)

ΝΕΑ

Δείτε το ηλεκτρικό που κερδίζει ακόμα και Formula 1 (+video)

ΝΕΑ

Οι επιδόσεις των ηλεκτρικών supercars έχουν κυριολεκτικά ξεφύγει. Και ακόμα και μονοθέσια της Formula 1 δεν μπορούν να τα κοντράρουν.

Advertisement
Advertisement

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Rimac Nevera επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τη θέση του ως το ταχύτερο αυτοκίνητο που έχει λάβει ποτέ μέρος σε μία κόντρα τύπου drag της γνωστής ιστοσελίδας carwow.

Αντιμετωπίζοντας την Red Bull Racing RB8, πρωταθλήτρια τόσο στο πρωτάθλημα οδηγών όσο και στο πρωτάθλημα κατασκευαστών της Formula 1 το 2012, και το McMurtry Speirling, εκπληκτικό ηλεκτρικό με απόλυτο ρεκόρ στο Goodwood Festival of Speed, το Nevera κυριάρχησε σε δύο από τους τρεις αγώνες σε εκκίνηση από σταματημένα.

Όντας το μοναδικό διθέσιο και ένα υπεραυτοκίνητο GT με άδεια κυκλοφορίας στο δρόμο, το Nevera αντιμετώπισε αρκετές προκλήσεις σε σύγκριση με τους αντιπάλους του που επικεντρώνονται στην πίστα.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, το Nevera έχει ήδη καταρρίψει πάνω από 20 ρεκόρ, συμπεριλαμβανομένων κάποιων απίστευτων επιδόσεων στην επιτάχυνση από στάση.

Αντιμετωπίζοντας μια απαιτητική πρόκληση με τον ενεργό ανεμιστήρα του McMurtry Speirling να παρέχει την απόλυτη πρόσφυση και τον εφεδρικό οδηγό της Red Bull Racing, Liam Lawson, στον έλεγχο της RB8, το Nevera απέδειξε τις ικανότητές του.

Παρόλο που το ελαφρύτερο Speirling είχε αρχικά μια ταχύτερη εκκίνηση, το Nevera έκλεισε γρήγορα τη διαφορά με το τρομερό σύστημα κίνησης των 1.914 ίππων, τερματίζοντας ακριβώς μπροστά από τους δύο ανταγωνιστές στο ένα τέταρτο του μιλίου.

Advertisement

Στον δεύτερο αγώνα, το Speirling ήταν αυτό που κέρδισε, όμως το Nevera εντυπωσίασε συνολικά και στις τρεις δοκιμασίες, κερδίζοντας και στην επιτάχυνση με τα αυτοκίνητα σε κίνηση.

Πατήστε το play στο παρακάτω video και δείτε την εκπληκτική κόντρα της χρονιάς, και αναλογιστείτε πόσο μεγάλες είναι οι αλλαγές που φέρνει η ηλεκτροκίνηση στη ζωή μας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Nevera, εσύ supercar: Δεν έχει αντίπαλο στην κόντρα (+video)
Στα άδυτα της Rimac
Formula 1 με πινακίδες! Δείτε από μέσα τα ρεκόρ του Rimac Nevera (+video)