Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πολύ θετικά μηνύματα από την αγορά το πρώτο 15ήμερο του Φεβρουαρίου

Ελλάδα 1:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολύ θετικά μηνύματα από την αγορά το πρώτο 15ήμερο του Φεβρουαρίου

ΝΕΑ

Πολύ θετικά μηνύματα από την αγορά το πρώτο 15ήμερο του Φεβρουαρίου

ΝΕΑ

Σημαντική άνοδο παρουσιάζει η αγορά του αυτοκινήτου, ενώ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και από τους ιδιώτες…

Advertisement
Advertisement

Οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων έχουν ξεκινήσει με το… δεξί το 2024 και με θετικό πρόσημο συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Ο Ιανουάριος ήταν αρκετά ανεβασμένος και τα στοιχεία δείχνουν ότι η καλή εικόνα θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.

Για τον Φεβρουάριο οι πωλήσεις φαίνεται πως πάνε πολύ καλά, τουλάχιστον μέχρι και τις 15 του μήνα. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto, οι ταξινομήσεις όλων των εταιρειών έχουν φτάσει ήδη τις 4.220 μονάδες. Αν τις συγκρίνουμε με το 2023 η άνοδος φτάνει σχεδόν το 65%, ενώ συγκριτικά με το 2022 (το αντίστοιχο χρονικό διάστημα) η ποσοστιαία αύξηση αγγίζει το 20%.

Παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για ένα ποσοστό που θα διατηρηθεί μέχρι το κλείσιμο του μήνα. Αυτό οφείλεται σημαντικά και στην τιμολογιακή πολιτική που ακολουθούν πολλές εταιρείες και δίνουν κίνητρο στην αγορά του αυτοκινήτου, που έχει «χτυπηθεί» τα τελευταία χρόνια από την μεγάλη άνοδο των τιμών.

Advertisement
Advertisement

TOP 10 εταιρειών…

Να σημειώσουμε πως μέχρι σήμερα, η καλύτερη μέρα από πλευράς πωλήσεων ήταν η Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου με 503 ταξινομήσεις, ενώ η χειρότερη, η Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου όπου ταξινομήθηκαν 259 καινούργια αυτοκίνητα.

Ένα σημαντικό στοιχείο που έχει φέρει χαμόγελα στους επαγγελματίες είναι οι παραγγελίες από ιδιώτες, όπου και αυτές με τη σειρά τους παρουσιάζουν σημαντική άνοδο. Συγκεκριμένα έχουν φτάσει τις 2.400 πωλήσεις, αυξημένες σε σύγκριση με το 2023 κατά 82%.

Advertisement

Από πλευράς εταιρειών η Toyota πάει… σφαίρα με 908 πωλήσεις και ακολουθούν Hyundai κα Suzuki με 420 και 375 πωλήσεις αντίστοιχα. Πιο κάτω βρίσκονται οι μάρκες, KIA (210), Citroen/DS (196), Peugeot (171), VW (170), Nissan 162), Mercedes (159) και Ford (155).

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Viral αντίδραση υπαλλήλου σε πλυντήριο αυτοκινήτων! (+video)
Φρένο στα Κινέζικα λόγω παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Το νέο Audi RS 5 Avant δοκιμάζεται στο δρόμο!

 

 

Advertisement