Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φρένο στα Κινέζικα λόγω παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ελλάδα 6:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φρένο στα Κινέζικα λόγω παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων

ΝΕΑ

Φρένο στα Κινέζικα λόγω παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων

ΝΕΑ

Η Κίνα κατηγορείται από τους Δυτικούς, και κυρίως τις ΗΠΑ, ότι χρησιμοποιεί καταναγκαστική εργασία στα εργοστάσια μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην χώρα.

Advertisement
Advertisement

Καθυστερήσεις στην παράδοση πολυτελών αυτοκινήτων του γκρουπ VW, μεταξύ αυτών της Porsche, της Audi και της Bentley, εμφανίζονται στα λιμάνια των ΗΠΑ λόγω ενός τελωνειακού ζητήματος που συνδέεται με ένα κινεζικό εξάρτημα που παραβιάζει τους νόμους κατά της καταναγκαστικής εργασίας.

Περίπου 1.000 οχήματα Porsche, αρκετές εκατοντάδες Bentley και πολλά αυτοκίνητα Audi έχουν καθυστερήσει από τελωνειακούς υπαλλήλους.

Το πρόβλημα προέρχεται από ένα μικρό ηλεκτρονικό εξάρτημα που προήλθε από τη δυτική Κίνα, μια περιοχή γνωστή για τις καταγγελίες περί καταναγκαστικής εργασίας.

Advertisement
Advertisement

Η εισαγωγή προϊόντων που κατασκευάζονται με καταναγκαστική εργασία από περιοχές όπως η Xinjiang απαγορεύεται στις ΗΠΑ. Το πρόβλημα ανακαλύφθηκε στα μέσα Ιανουαρίου, αν και η διάρκεια των καθυστερήσεων παραμένει ασαφής.

Ο Όμιλος Volkswagen, στον οποίο ανήκουν αυτές οι πολυτελείς μάρκες, αναμένει να επιλύσει το θέμα μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Τα επηρεαζόμενα οχήματα περιμένουν την αντικατάσταση του επίμαχου εξαρτήματος, καθώς τα ανταλλακτικά θα είναι διαθέσιμα. Ωστόσο, οι μεμονωμένοι πελάτες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Advertisement

Η Volkswagen έχει αντιμετωπίσει αυξανόμενο έλεγχο σχετικά με το εργοστάσιό της στην πρωτεύουσα της Xinjiang, Urumqi, όπου έχουν προκύψει ισχυρισμοί για καταναγκαστική εργασία.

Ενώ το ίδιο το εργοστάσιο δεν παράγει οχήματα, έχουν εκφραστεί ανησυχίες σχετικά με το εργατικό δυναμικό και τις δραστηριότητές του.

Advertisement

Οι αναφορές υποδηλώνουν πιθανή χρήση καταναγκαστικής εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής μιας πίστας δοκιμών στο Turpan, που λειτουργεί από μια θυγατρική της κοινοπραξίας SAIC-VW.

Η VW έχει δηλώσει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τη SAIC και διερευνά διάφορες επιλογές σχετικά με τις δραστηριότητές της στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας διακοπής της συνεργασίας.

Η Volkswagen έχει τονίσει τη δέσμευσή της να διερευνήσει σοβαρά τους ισχυρισμούς για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με το ενδεχόμενο διακοπής των σχέσεων με τους προμηθευτές, εάν επιβεβαιωθούν οι παραβιάσεις.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μας κατασκοπεύουν τα κινεζικά αυτοκίνητα;
Κατηγορίες για κάτεργα εργασίας στην Κίνα
Η Κίνα σαρώνει στις παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων