Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Κινέζοι εισβάλλουν στη Γερμανία!

Ελλάδα 16:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Κινέζοι εισβάλλουν στη Γερμανία!

ΝΕΑ

Οι Κινέζοι εισβάλλουν στη Γερμανία!

ΝΕΑ

Τα στοιχεία από τις ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στη Γερμανία δείχνουν ότι κάποια γεγονότα μάλλον θα συμβούν ταχύτερα του αναμενόμενου.

Advertisement
Advertisement

Η στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας ανακοίνωσε δεδομένα από τις εισαγωγές καινούργιων αυτοκινήτων στη χώρα, κατά το πρώτο τρίμηνο τού 2023.

Σε ό,τι αφορά στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, το 28,2% αυτών προέρχονταν από την Κίνα. Το ποσοστό είναι αυξημένο κατά 7,8% συγκριτικά με το αντίστοιχο για το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι.

Σύμφωνα με αναλυτές της γερμανικής αγοράς, η αύξηση δείχνει τη δυναμική που έχουν οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, μια τάση η οποία δεν θα αφορά μόνο στη Γερμανία ή στην Ευρώπη, αλλά και σε όλον το κόσμο, γενικότερα.

Advertisement
Advertisement

Στον αντίποδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, οι εξαγωγές των γερμανικών μοντέλων προς την Κίνα το ίδιο χρονικό διάστημα (Ιανουάριος-Μάρτιος 2023) μειώθηκαν κατά 23,9%, συγκριτικά με το αντίστοιχο του 2022.

Σε ό,τι αφορά στις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, η BYD είναι αυτή η οποία έχει τις περισσότερες εξαγωγές αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της επί ευρωπαϊκού εδάφους. Συγκεκριμένα, πέρυσι εισήγαγε περίπου 56.000 οχήματά της στη Γηραιά Ήπειρο, με τα Atto 3 και Yuan Plus να είναι τα κυρίαρχα έναντι των υπολοίπων μοντέλων της.

Advertisement

Παγκοσμίως, το 2022 η Κίνα εξήγαγε περίπου 2.000.000 αυτοκίνητα, αριθμός ο οποίος είναι τετραπλάσιος από τον αντίστοιχο του 2020. Για εφέτος, η πρόβλεψη είναι να εξάγει περίπου 3.000.000 οχήματα σε όλο τον κόσμο, καθώς πολλά από αυτά είναι πιο προσιτά στην απόκτησή τους, έναντι των όποιων αντίστοιχων από τις κατά τόπους εγχώριες εταιρείες.

Τέλος, η στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας, αναφέρει ότι τα περισσότερα αγαθά που εισάγονται στη χώρα κατασκευάζονται στην Κίνα. Βάσει των στοιχείων, το πρώτο τρίμηνο του 2023, το 86% των ηλεκτρινών υπολογιστών, το 67,8% των κινητών τηλεφώνων και το 39,2% των μπαταριών ιόντων λιθίου που εισήχθησαν εκεί προέρχονταν από την ασιατική χώρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Κόντρα» Γαλλίας – Γερμανίας για τα αυτοκίνητα!
Με νέα μάρκα η Volkswagen στην Κίνα;
Η Mercedes-Benz ψηφίζει Κίνα