Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτο: Με 348 χλμ/ώρα και το νόμισμα σταθερό (+video)

Ελλάδα 20:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίστευτο: Με 348 χλμ/ώρα και το νόμισμα σταθερό (+video)

ΝΕΑ

Απίστευτο: Με 348 χλμ/ώρα και το νόμισμα σταθερό (+video)

ΝΕΑ

Tα τρένα της Κίνας δεν είναι μόνο ασύλληπτα γρήγορα. Είναι και τόσο άνετα που ακόμα και στην τελική τους ένα νόμισμα μπορεί να σταθεί όρθιο.

Advertisement
Advertisement

Για μία χώρα σαν την Κίνα, η μετάβαση από το ποδήλατο στους σιδηροδρόμους μεγάλων ταχυτήτων υπήρξε μία διαδικασία εξαιρετικά απότομη και σημάδεψε τις μεγάλες αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία της χώρας.

Οι Κινέζοι έχουν από νωρίς αντιληφθεί την σημασία των σιδηροδρόμων, και έτσι έχουν επενδύσει τεράστια ποσά για την ανάπτυξη ενός ευρύτατου σιδηροδρομικού δικτύου, το οποίο εξυπηρετεί τόσο τους επιβάτες όσο -και πολύ περισσότερο- τις εμπορευματικές μεταφορές.

Αυτή την στιγμή οι Κινέζοι βρίσκονται στην πρωτοπορία των εξελίξεων σε ότι αφορά τα τρένα υψηλών ταχυτήτων, έχοντας εδώ και χρόνια σε κάποιες γραμμές συρμούς που μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες και πάνω από 350 χλμ/ώρα.

Advertisement
Advertisement

Ένα από αυτά τα τρένα είναι και αυτό που συνδέει το Πεκίνο με την Σανγκάη. Όσοι το έχουν χρησιμοποιήσει σημειώνουν ότι πέρα από την ταχύτητα με την οποία ολοκληρώνει το μεγάλο ταξίδι, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η άνεση και η ησυχία που επικρατεί στα βαγόνια.

To συγκεκριμένο τρένο καταφέρνει να κάνει την απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων που είναι 1.318 χιλιόμετρα σε μόλις 4 ώρες και 34 λεπτά!

Μάλιστα είναι αρκετοί εκείνοι που κάνουν το τεστ το νομίσματος. Ισορροπούν ένα νόμισμα στην βάση του παραθύρου και το παρακολουθούν να μην πέφτει, ακόμα και όταν το τρένο κινείται σε ταχύτητες πάνω από 300 χλμ/ώρα.

Advertisement

Πραγματικά εντυπωσιακό το όλο “πείραμα” που δείχνει σε τι βαθμό εξέλιξης έχουν φθάσει οι Κινέζοι με τα τρένα τους. Ενώ ετοιμάζουν και το επόμενο βήμα που θα τους φέρει ακόμα πιο μακριά, με τα τρένα που θα κινούνται πάνω σε μαγνήτες, τα ονομαζόμενα και Maglev που ήδη κάνουν τα πρώτα βήματα, με ταχύτητες που αγγίζουν τα 430 χλμ/ώρα.

Οποιαδήποτε σύγκριση με οικείες καταστάσεις βαλκανικού τύπου είναι μάλλον ατυχής.


Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα τρένα που προστατεύουν ακόμα και τις χελώνες (+video)
Τέλος τα ατυχήματα σε διαβάσεις τρένων!
Ελλάδα: Τρέμουν τις γραμμές των τρένων