Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Νέο Opel Manta GSe Elektromod

Ελλάδα 3:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Νέο Opel Manta GSe Elektromod

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Νέο Opel Manta GSe Elektromod

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το one-off ηλεκτρικό Opel Manta υιοθετεί την old school εμφάνιση του εμβληματικού pony car, διανθίζοντάς την με κάποιες μοντέρνες λεπτομέρειες.

Advertisement
Advertisement

Μετά από μια μακροσκελή εκστρατεία teaser, η Opel αποκάλυψε το αμιγώς ηλεκτρικό Manta GSe Elektromod, ένα one-off μοντέλο, το οποίο αντλεί έμπνευση από το εμβληματικό ponycar της εταιρείας.

Αφορμή για την παρουσίαση του πισωκίνητου Manta GSE Elektromod ήταν η συμπλήρωση μισού αιώνα από το εμπρορικό ντεμπούτο του Manta, ενώ παράλληλα, προλειαίνει το έδαφος για τα εγκαίνια της νέας οικογένειας της Opel η οποία θα έχει την κωδική ονομασία “GSE” και θα αφορά τα ισχυρών επιδόσεων αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Το ηλεκτρικό Manta ενσωματώνει ένα ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 147 PS και 225 Nm ροπής. Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι η συνεργασία του μοτέρ με ένα μηχανικό κιβώτιο των τεσσάρων σχέσεων, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει και ως αυτόματο. Το μόνο που έχει να κάνει ο οδηγός είναι να επιλέξει την τέταρτη σχέση.

Μέρος του κινητήριου συνόλου είναι και μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 31 kWh, χαρίζοντας στο ηλεκτρικό Manta έως και 200 km αυτονομίας. Σημειώνεται πως, όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της γερμανικής μάρκας, έτσι και το restomod ενσωματώνει τη λειτουργία αναγεννητικής πέδησης, ενώ υπάρχει και ένας onboard φορτιστής 9kW που επιτρέπει την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας σε λιγότερο από 4 ώρες.

Advertisement

Σχεδιαστικά, το Manta GSE «παντρεύει» αρμονικά στοιχεία από δύο κόσμους. Μολονότι διατηρείται η old school σιλουέτα του εμβληματικού pony car, αλλά και τα στρογγυλά πίσω φωτιστικά σώματα, υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που του προσδίδουν υπερσύγχρονη όψη. Βασικότερη όλων η “Pixel-Vizor” κλειστή μάσκα σε gloss black που ενσωματώνει δυο λεπτούς LED προβολείς σε σχήμα “L”, ενώ ακολουθούν οι κομψές και μοντέρνας σχεδίασης 17άρες ζάντες αλουμινίου με ελαστικά 195/40 R17 μπροστά και 205/40 R17 πίσω.

Advertisement

Αναβαθμισμένο είναι και το εσωτερικό όπου εδρεύουν δύο υψηλής ευκρίνειας οθόνες. Η μία αφορά το σύστημα πολυμέσων και έχει διάμετρο 12 ίντσες, ενώ στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει μια ελαφρώς μικρότερη 10 ιντσών.

Η καμπίνα υιοθετεί μια μινιμαλιστική φιλοσοφία με γνώμονα την εργονομία, ενώ υπάρχουν και κάποιες ρετρό πινελιές με πιο χαρακτηριστικές το τριάκτινο τιμόνι και τα σπορ καθίσματα με τις κίτρινες διακοσμητικές λεπτομέρειες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Opel Mokka GSE: Ηλεκτρικά γκάζια
Το Opel Manta επιστρέφει (+video)
Opel Vivaro-e Hydrogen: Μηδενικοί ρύποι γρήγορος ανεφοδιασμός