Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πλαγιολισθήσεις στο χιόνι με τη νέα Ferrari SF90 Spider (video)

Ελλάδα 9:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πλαγιολισθήσεις στο χιόνι με τη νέα Ferrari SF90 Spider (video)

ΝΕΑ

Πλαγιολισθήσεις στο χιόνι με τη νέα Ferrari SF90 Spider (video)

ΝΕΑ

Η Ferrari επιστρατεύει το νέο της «κομψοτέχνημα» και μας προσφέρει μια γεύση για τις ικανότητές του στο χιόνι.

Advertisement
Advertisement

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει χτυπήσει τον χώρο της αυτοκίνησης, με πολλές εταιρείες να αναβάλλουν τις προγραμματισμένες πρεμιέρες μοντέλων τους.

Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο και για τη Ferrari, η οποία στην «καρδιά» της πανδημίας είχε αποκαλύψει όχι… ένα, όχι δύο αλλά τρία μοντέλα . Η αρχή έγινε με την Portofino M, η συνέχεια δόθηκε με την Omologata, ενώ την τριάδα ολοκλήρωσε η SF90 Spider.

Πρόκειται για την ανοιχτή έκδοση του πρώτου plug-in υβριδικού supercar (Stradale) της ιταλικής εταιρείας. Το κινητήριο σύνολο της SF90 Spider τροφοδοτείται από έναν twin-turbo V8 κινητήρα, αλλά και δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη συνδυαστική απόδοση να αντιστοιχεί σε 1.000 ίππους και 900 Nm ροπής. Η κίνηση φτάνει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

Advertisement
Advertisement

Η επιτάχυνση στα 200 χλμ./ώρα από στάση διαρκεί 6,7 sec, το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 2,5 sec, ενώ η τελική αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα.

Ο απαιτούμενος χώρος που καταλαμβάνει η οροφή όσο είναι κλειστή δεν ξεπερνά τα 100 lt. Παράλληλα, η αναδιπλούμενη οροφή ανοίγει ηλεκτρικά σε 14 sec, ενόσω το αυτοκίνητο κινείται σε ταχύτητες έως 45 χλμ./ώρα.

Advertisement

Η Ferrari SF90 Spider θα διατίθεται προαιρετικά με το πακέτο Assetto Fiorano και απευθύνεται σε πελάτες που χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους συχνότερα στην πίστα. Το πακέτο περιλαμβάνει αμορτισέρ Μultimatic, εξατμίσεις τιτανίου, ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 και εξαρτήματα από ανθρακόνημα που μειώνουν το συνολικό βάρος κατά 21 kg.

Advertisement

Το μοντέλο θα αρχίσει να διατίθεται στην Ευρώπη το δεύτερο τρίμηνο του 2021, με τιμή εκκίνησης 473.000 ευρώ (στην Ιταλία).

Η Ferrari μας προσφέρει μια γεύση για τις ικανότητες της Ferrari SF90 Spider, μέσω ενός συναρπαστικού βίντεο, στο χιόνι.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Σε ελεύθερη πτώση η δημοφιλία της Ferrari
Έρχεται η μικρή Ferrari Dino
Από τη Ferrari στις τσάντες και τα… τακούνια!